אלפי בני אדם משתתפים הערב (חמישי) במצעד הגאווה בירושלים, תחת אבטחה כבדה של משטרת ירושלים.
מאות שוטרים ולוחמי משמר הגבול נפרסו סביב גן הפעמון וברחובות והכבישים הסמוכים, והם עורכים בדיקות קפדניות למשתתפים.
הצעדה תעבור ברחוב קרן היסוד, רחוב המלך ג'ורג', רחוב מאיר שחם, רחוב רבי עקיבא, רחוב הלל, רחוב מנשה בן ישראל, ותסתיים בגן העצמאות.
עשרות פעילי ארגון להב''ה ובראשם בנצי גופשטיין מפגינים נגד המצעד. המשטרה עצרה שלושים בני אדם החשודים כי ביקשו לשבש ולפגוע במהלכו התקין של מצעד הגאווה.
בחיפוש שבוצע נתפסו על כמה מהם סכינים. בלהב"ה מספרים כי עשרות צעירים חובשי כיפה נבלמו על ידי המשטרה כדי שלא יתקרבו לאזור.

מפקד מחוז ירושלים ניצב יורם הלוי אמר "אנחנו ערוכים כאן במקסימום יכולת, מקסימום ערנות. אנחנו כבר אחרי מעצר של מספר לא קטן לשעה הזאת של חריגים שניסו בכל זאת להיכנס למרות מעגלי האבטחה ונעצרו עוד בטרם הצליחו להיכנס למעגלים הרגישים יותר.
"כל מי שנעצר היה אחרי בידוק ושהגענו למסקנה שהייתה לו כוונה ויכולת לפגוע", הבהיר הלוי. "אנחנו משתדלים לא להציב יותר מדי גדרות בתוך התוואי, כדי לאפשר לכולם לצעוד בבטחה, בשלום, בשקט, בשלווה עם מקסימום יכולת ומרווח", הוסיף הלוי.





