ריבלין ונשיא ECOWAS
ריבלין ונשיא ECOWASצילום: מארק ניימן, לע"מ

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, נפגש היום (שני) עם נשיא ארגון קהילת מדינות מערב אפריקה המבקר בימים אלו בישראל.

ארגון ה- COWAS, אשר נוסד ב- 1975, מאגד כלכלית, מדינית ופיתוחית, 15 ממדינות מערב יבשת אפריקה.

ריבלין ברך את נשיא ECOWAS מרסל אליין דה סוזה על בחירתו לנשיא הארגון באפריל האחרון והדגיש את החשיבות שרואה ישראל באפריקה. "אפריקה היא חלק מהעתיד של העולם. הארגון שלכם מביא לאפשרות של שיתוף פעולה בין מדינות אפריקה עצמן, ובין אפריקה לשאר העולם אשר מתעניין במתרחש בה".

ריבלין התייחס לשיתוף הפעולה הפורה של ישראל עם הארצות המאוגדות ב-ECOWAS לאורך השנים. "שיתוף הפעולה בינינו מצוין ואנו מברכים על היכולת של ישראל לתרום מהידע והיכולות שלנו בתחומי הבריאות, המים והחקלאות ועושים זאת מתוקף הידידות בינינו".

נשיא ECOWAS הודה לנשיא ריבלין על דבריו ואמר, "אני עומד בראש קהילה כלכלית גדולה, הכוללת 15 מדינות וכ- 320 מיליון בני אדם. זהו פוטנציאל אדיר, הנובע גם מגילם הצעיר של התושבים במדינות. אנחנו זקוקים לפיתוח, ומתכוונים לארוג יותר ויותר קשרים עם ישראל. יש לנו את חומרי הגלם בשפע, ונוער נהדר אשר זקוק להכשרה וליווי".