משה יעלון
משה יעלוןצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

עוד מתקפה חריפה של שר הביטחון לשעבר, משה יעלון נגד ממשלת נתניהו בה היה חבר עד לא מכבר.

יעלון טען הבוקר (רביעי) כי "ההנהגה המכהנת עסוקה בפלגנות ובפוליטיקה קטנה - פעם נגד ערבים, פעם נגד שמאלנים, פעם נגד להט"ב ועכשיו נגד האשכנזים".

"אני מכיר את הפוליטיקה הזו של השיסוי - כך הם מנסים לקושש קולות. מנהיגות שבטוחה בעצמה אינה חוששת מהתקשורת", דברי יעלון בנאום באוניברסיטת בר אילן.

עם זאת אמר יעלון, "אני מאוד אופטימי לגבי עתידה של המדינה - למרות הטענות שהעליתי כאן".

הוא נשאל מדוע ישראל אינה מגדירה את אש"ף כארגון אויב, בעקבות ההתפכחות מהסכמי אוסלו. "יש פה מציאות מורכבת. יש מרכיבים שנכון להסתכל עליהם - לגבי מה האלטרנטיבות שלנו. אני חושב שהם לא יסלקו אותנו מהארץ - ומנגד, אי אפשר להתעלם מכך שהערבים חיים כאן.

"אם אתה מביא לכך שיהיה להם שלטון עצמי - אז אתה בוחר את האלטרנטיבות. אני מכיר את המפקדים והחיילים שעוסקים במלחמה בטרור - והעובדה שאתה לא מגדיר את כל הפלסטינים כאויב - אינה מקהה את המוטיבציה שלהם".