
לאה גולדין, אמו של סגן הדר גולדין הי"ד, טענה הבוקר (רביעי) בראיון לערוץ 10 כי אין לפעול בעת הזאת ליישום דו"ח ועדת שמגר בנושא חילופי שבויים.
נזכיר כי הדו"ח, שכתיבתו הסתיימה כבר לפני מספר שנים, מבקש לקבוע כי מדינת ישראל לא תחזיר יותר ממחבל כלוא אחד תמורת חייל שבוי
בראיון טענה לאה גולדין כי יישום הדו"ח כעת מרחיק את החזרת גופתו של בנה, שנחטפה בידי מחבלי חמאס בזמן מבצע צוק איתן לפני כשנתיים.
"אנחנו מתוסכלים", אומרת אמו של הדר. "בישראל יש חוזה בין המדינה לבין החיילים. כולם שולחים את הילדים שלהם למלחמה, וכמו ששולחים אותם - צריכים להחזיר אותם. החמור מזה, שאנחנו כרגע בתוך אירוע, ומבחינתנו המלחמה עוד לא הסתיימה. לכן אי אפשר לשנות את החוקים והכללים כלפי בנינו".
גולדין הוסיפה ותקפה את ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) בעקבות הצעת החוק אותה יזם, המבקשת ליישם את המלצות דו"ח שמגר.
"אלעזר שטרן לא מבין דבר בדמוקרטיה", אמרה גולדין. "הכוונה שלו נובעת רק מפחד, היסטריה וניסיון לנקות את המצפון שלו. הוא יוצר עוד מכשולים בדרך למשא ומתן".
מנגד ציינה גולדין כי צריך לשנות את המשוואה בין ישראל וחמאס. "במשך 30 השנים האחרונות ישנה מסורת- חמאס חוטף ישראל משחררת מחבלים. הגיע הזמן להפוך את המשוואה - במקום שיחטפו לנו חיילים וידרשו מחיר, הגיע הזמן שמדינת ישראל תדרוש מחירים מחמאס על החיילים שהיא מחזיקה. אתם רוצים מערכת להתפלת מים? תחזירו לנו את הבנים".
