חופשה לפני אשפוז. משה כחלון
חופשה לפני אשפוז. משה כחלוןצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

העימות הפנימי בתוך הממשלה הביא את שר האוצר, משה כחלון, יו"ר מפלגת כולנו, להציע הצעה מקורית להרגעת הרוחות.

"צריך להוציא את הממשלה הזו לחופש. להוציא אותם דחוף מאוד לחופש, לפני אשפוז. את כל הממשלה", אמר כחלון בצהריים לגלי צה"ל.

ברקע דבריו החריפים של כחלון עומד העימות המתמשך בתוך הממשלה בין ראש הממשלה נתניהו וחלק משרי הליכוד לשר החינוך נפתלי בנט ושרת המשפטים איילת שקד.

לאחר העימות הסוער בישיבת הבממשלה אתמול הוציאה אמש תנועת הליכוד הודעה רשמית לפיה "בנט ושקד הם יקירי השמאל ונוני מוזס, שתומכים במאמצים הבלתי נלאים שלהם לפגוע בראש הממשלה נתניהו ובשלטון הליכוד".

בבית היהודי לא נשארו חייבים והבוקר פרסמו הודעה בה נאמר, "נתניהו שוב יורה בתוך הנגמ"ש. כמו שירה בנגמ"ש כשהצביע בעד ההתנתקות והריסת גוש קטיף, כמו שירה בנגמ"ש כששחרר הכי הרבה מחבלים בתולדות המדינה, כשהקפיא בניה, כשנכנע לחמאס וכמו כשהכריז על הקמת פלסטין בבר אילן, וכאשר הוא סופר כיפות של כתבים דתיים בתקשורת".

"הכי מגוחך, שהוא יורה בנגמ"ש כדי להכניס לתוכו את בוז'י, שפיר, מיכאלי ויוסי יונה", הוסיפו בבית היהודי וציינו, "רגע לפני הבחירות הוא תמיד מתחנף לציבור הימני והדתי ('היכנסו מתחת לאלונקה'), ודקה אחרי הבחירות הוא זורק אותם ובז להם. נגמרו ימי ילדי הכאפות".