כוחות מיוחדים פושטים על כלא "נפחא"
כוחות מיוחדים פושטים על כלא "נפחא"צילום: שב"ס

260 מחבלי החמאס הכלואים בישראל הודיעו בשבת על סיום שביתת הרעב שנמשכה יומיים במחאה על כך ששירות בתי הסוהר פיזר את האגפים בהם נכלאו.

מועדון האסיר הפלסטיני טוען כי השביתה הסתיימה בעקבות הבנות שהושגו עם שב"ס כשבין היתר סוכם על הפסקת חיפושים שמוגדרים כ"משפילים" אולם בשירות בתי הסוהר מכחישים בתוקף שנקבעו הבנות ומדגישים כי השביתה הסתיימה "ללא תנאים וסיכומים מוקדמים".

על פי הדיווח באתר "הארץ", ההבנות כוללות גם שיפור בתנאי המעצר של המחבלים בכלא נפחא והחזרתו של ראש מטה האסירים של חמאס, מוחמד ערמאן, לכלא נפחא תוך שלושה חודשים, לאחר שהועבר לכלא הדרים.

כאמור, שביתת הרעב החלה ביום שישי לאחר שצוותים של סוהרי ביטחון ולוחמי יחידת "מצדה" של שירות בתי הסוהר פרצו לכלא נפחא בעקבות מידע מודיעיני על כוונת מחבלי החמאס הכלואים לתכנן פיגועי טרור מתוך הכלא.

המחבלים הכלואים בכלא נפאח פוזרו למספר בתי סוהר אחרים. כמו כן פונו כל מחבלים מאגף חמאס בכלא ״אשל״ והועברו לבית המעצר ״אוהלי קידר״. בחיפושים והסריקות שנערכו באגף נמצאו אמצעי תקשורת וחומרים נוספים בעלי ערך מודיעיני.

כוחות מיוחדים פושטים על כלא "נפחא"
תיעוד: כוחות מיוחדים פושטים על כלא "נפחא"