מתגייסים לבנייה מחודשת. אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לאמור בכתבה)
מתגייסים לבנייה מחודשת. אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לאמור בכתבה)צילום: נתי שוחט. פלאש 90

מועצת הכפר בני נעים מזרחית לחברון, תושבים ומוסדות מקומיים חברו יחדיו במאמץ לבנות מחדש את ביתו של המחבל מוחמד נאסר טראיירה שנהרס בידי כוחות הביטחון בתגובה לרצח הנערה הלל אריאל בעת שישנה בביתה בקרית ארבע. על כך מדווח העיתון "פלסטין".

ראש המועצה המקומית בבני נעים, מחמוד מנאסרה, אמר כי קיימת נכונות מלאה של הרשויות והתושבים לבנות מחדש את בית טראייאה והם כבר החלו בצעדים מעשיים.

קמפיינים דומים מתקיימים בכפר צוריף וביטא כדי לבנות מחדש את בית משפחת אל-חיח שבו חוסל המחבל מוחמד אל-פקיה ובית משפחת מח'אמרה שבניה ביצעו את הפיגוע בתל אביב.

משלחת של חברי פרלמנט המייצגים את מחוז ירושלים הביעו הזדהות עם בעלי הבתים ההרוסים וקראו להקמת ועדת שרים לאומית שתסדיר את הטיפול הממלכתי בנושא, תדאג למתן פיצוי למשפחות, ותאשים את ישראל בחתירה לגרש את הפלסטינים מיישוביהם באמצעות "הטבח" שהיא מבצעת באדמה ובאנשים.