ח"כ לשעבר צ'רלי ביטון ומנהיג הפנתרים השחורים לא מתרשם מהודעת משרד החינוך לפיה בשנה הבאה ילמדו התלמידים לימודי חובה בהיסטוריה על יהדות המזרח כולל אירועי ואדי סאליב והפנתרים השחורים.
"לומדים גם על לוחמי האצ"ל והלח"י אז מה. אני שמח שזוכרים את המאבק שלנו, אבל אותי לא צריך לזכור אני בסך הכל אזרח מהשורה. מה שחשוב זו עשייה. לצערי החברים שלי עדיין ממורמרים", אמר ביומן הצהריים של ערוץ 7.
לדבריו ועדת ביטון היא הצגה אחת גדולה, "אשרי המאמין אבל כולנו יודעים שמאות החלטות ממשלה אינן מיושמות, העלות של ועדת ביטון זה לפחות מיליארד שקל בשנתיים הראשונות, אף אחד לא מתכוון להקציב לזה אפילו שקל זה סיפורי מעשיות. הם מדברים על עזרה לאוכלוסיות המוחלשות שידאגו להם שילמדו אותם, לדעתי ימות המשיח יהיו קרובים יותר, תראה בעוד שנה שצדקתי".
ביטון מספר על הנסיבות שהביאו אותם להקים את תנועת הפנתרים השחורים, "האנשים שלנו גרו במעברות הממסד האשכנזי הדיר אותם פגע בהם והשפיל אותם, אנשים שלמו בחייהם בצבא ולא קיבלו מאומה מהמדינה לעומת האשכנזים שנהנו ממרב הדברים הטובים. אנחנו היינו צעירים וראינו איך ההורים שלנו אוכלים אותה ופתחנו במאבק מסודר עם רשימת תביעות שכללה חינוך, שילוב ודיור. אחרי מאבקים קשים הצלחנו להשיג דברים והצעדנו את מדינת ישראל עשר שנים קדימה, הייתי אז בן 18 כעבור תשע שנים נהייתי חבר כנסת."