
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (שלישי) עם עיתונאים חרדים והתייחס למתקפות של ברק עליו בשבוע שעבר.
"ברק יכול לכשכש בזנב ולבנות את הקאמבק", אמר נתניהו, "אם יש לו מה לומר הוא מוזמן להגיע לוועדת הביטחון של הכנסת ולמסור את גרסתו המלאה".
"לברק יש המון זכויות בזמן שהיה בשירות המדינה אבל יש לו גם לא מעט חובות, הוא בקושי היה בשלטון שנה וחצי עד שזרקו אותו". נתניהו אמר לעיתונאים כי ברק היה ראש הממשלה הכושל ביותר בתולדות מדינת ישראל, שרשומים על שמו בין היתר: האינתיפאדה השנייה, הפקרת מדחת יוסוף, הלינץ' ברמאללה והנסיגה החפוזה מלבנון שהביאה להשתלטות איראן וחיזבאללה על דרום לבנון, וירי של אלפי טילים משם על ערי ישראל.
נתניהו הדגיש כי המניע להתנהלותו של ברק הוא רצונו לחזור למערכת הפוליטית.
בהמשך דבריו התייחס נתניהו לאפשרות של נסיגות מיו"ש ואמר כי הפלסטינים "רוצים טיהור אתני", כלשונו. הוא התייחס לדרישה של הפלס' לפנות במסגרת הסכם עתידי את היהודים שעל גב ההר. "איזו מן דרישה זו? זה טיהור אתני. האם גם אנחנו נפנה ערבים במשולש שישארו בשליטת ישראל?".
נזכיר כי בשבוע שעבר תקף ברק בחריפות את התנהלותו של נתניהו מול ארצות הברית, "כשייחתם בקרוב הסכם הסיוע הצבאי האמריקאי לעשור הבא יסתבר לכל היקף הנזק מהימורו המופקר של נתניהו בניהול היחסים עם הבית הלבן", אמר ברק.
"במקום לקבל 4.5 מיליארד שקלים לשנה כפי שהיה צפוי ומעשי לפני שנה, מיד לאחר חתימת ההסכם בווינה - תקבל ישראל 3.8 וגם זאת רק בכפוף להתחייבות שלא לדרוש תוספות מהקונגרס. הפירוש הוא פרויקטים חיוניים שייעצרו או יבוטלו ואלפי מפוטרים בתעשיות הביטחון".
"החלטה אחת, קלת דעת ונמהרת - ואיזה מחיר", המשיך ברק. "הכתובת הייתה על הקיר. הכישלון - ידוע מראש. אז מה עבר בראשו של נתניהו? את מה ואת מי בדיוק שירתה ההחלטה הזאת? ההסכם הזה הוא רע, וחתימתו - שגיאה כבדה".
