אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: מאיר סלע

קבוצת מטיילים שסיירה באזור קריית חרושת, סמוך לתחנת כפר יהושע של רכבת העמק שצפויה להיפתח בעוד כחודשיים, זיהתה וצילמה קרון ניסוי של רכבת העמק שנוסע בצהרי שבת על המסילה.

התמונה שודרה בערוץ 10. מחברת "נתיבי ישראל", שאחראית מטעם משרד התחבורה על פרויקט רכבת העמק, נמסר "הקטר הנמצא בתחנה הועבר מיקום, עקב עבודות תשתית לקראת מסירת הפרויקט הענק ל'רכבת ישראל' העבודות אושרו ע"י התמ"ת בסופ"ש עקב נושאים דחופים ובעיקר ענייני בטיחות".

בתוך כך ראשי הסיעות החרדיות אריה דרעי, שר הבריאות יעקב ליצמן ויו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני, קיימו התייעצות והחליטו על דרישתם לפגישה דחופה עם ראש הממשלה נוכח התנהלותו של שר התחבורה ישראל כץ.

"ראשי הסיעות החרדיות מוחים בכאב על חילול השבת בעבודות הרכבת בתל אביב ללא צורך. בדבריהם הדגישו כי מדובר בהפרת הסיכומים הקודמים שניתנו בידי שר התחבורה, ופגיעה בסטטוס קוו. יש להצטער על הפסטיבל התקשורתי הנרחב והמיותר סביב העבודות שכלל מסיבת עיתונאים והודעות לתקשורת, מה שהעצימו את חילול השבת שלא לצורך", מסרו השלושה.

שר התחבורה ישראל כ"ץ אמר הערב, בתום העבודות על הרחבת תחנת השלום בתל אביב: "לא הסכמתי בשום פנים להורות על ביטול העבודות, למרות לחצים כבדים שהיו מכיוונים שונים בעניין הזה. חשבתי שחוות הדעת המקצועית ועמדת משטרת ישראל היא שצריך לבצע את העבודות בסוף השבוע כדי לא לסכן חיים היא הנכונה וגיביתי אותה.

"אני מצטער על הטורח שנגרם לציבור הנהגים, אבל עשינו את המקסימום כדי לצמצם את הפגיעה. ביצוע העבודות בסוף השבוע היה נדרש והכרחי בהתאם לכל השיקולים המקצועיים ובהתאם לחוות דעת חד משמעית של משטרת ישראל שקבעה שביצוע העבודות ביום חול יביא לסיכון חיי אדם ולנזק כבד, ואני שמח שהעבודות שבוצעו בסוף השבוע הסתיימו בשלום מבלי לסכן את שלום הציבור ומבלי לגרום לכאוס תחבורתי במטרופולין הגדול בישראל".

עוד הוסיף השר כ"ץ, "אני אדם מסורתי ובהחלט תומך בשמירת צביונה היהודי- דמוקרטי של מדינת ישראל ובקיום הסטטוס קוו ומקפיד על כך בכל התחומים הנתונים לאחריותי, אבל זה מחייב את כל הצדדים להתפשר ולנהוג בהתאם לחוק כדי לאפשר חיים משותפים. אני מצטער על עמדת ראשי המפלגות החרדיות, אני אוהב ומכבד אותם ואת הציבור ששלח אותם אבל לא היה מקום לדחות את העבודות לאמצע השבוע. אני שמח שבסופו של דבר גם הם השתכנעו והבינו שאין מנוס ותמכו בקיום העבודות".