חיזמא. ארכיון
חיזמא. ארכיוןצילום: חזקי ברוך

הפרקליטות הודיעה כי בכוונתה להגיש כתב אישום נגד שוטר משמר הגבול החשוד בתקיפת ערבי במחסום חיזמא בצפון ירושלים בעקבות תלונה שהוגשה בסיוע ארגון שמאל קיצוני, כך דווח הבוקר (שני) בעיתון ''הארץ''.

הערבי, תושב מזרח ירושלים בן 32 ואב לשניים, סיפר כי הגיע למחסום יחד עם חברו שנשוי ליהודייה, ומסר לשוטר מג"ב במחסום את תעודת הזהות שלו.

לטענת הערבי, ברגע שהבחין השוטר בשמה של האשה השתנה יחסו אליהם. "הוא קרע את הספח והתחיל לקלל ולשאול 'מאיפה הבאת את זה?'. אני לא דיברתי אתו, פחדתי", סיפר הערבי. עוד טען, כי השוטר ביקש ממנו לרוקן את מכוניתו והשליך על הרצפה ספר קוראן ומושב בטיחות לילדים. לאחר מכן הכניס אותו השוטר לחדר במתקן המחסום ו"נתן לי מכות עם הנשק שלו וירק עלי. זה גזענות, זה רק מגזענות".

מי שסייע לערבי להגיש תלונה למח"ש נגד השוטר הוא ארגון השמאל הקיצוני ''יש דין'', שם אומרים כי "מדובר במקרה נוסף שמוכיח עד כמה הפלסטינים נתונים לחסדיהם של חיילים ושוטרים ישראלים, שמרשים לעצמם לפגוע בחפים מפשע בעקבות עבירות מדומיינות".

"עם סיום החקירה ולאחר שבחנו את חומר הראיות, החלטנו להעמיד את החשוד לדין פלילי, בגין עבירה של תקיפה סתם ואיומים", נכתב בהודעת מח"ש.

ממשטרת ישראל נמסר כי "ההתנהגות כפי שמתוארת בדברים אלו אינה עומדת בקנה אחד עם ההתנהגות המצופה משוטרים במשטרת ישראל. דברים אלו עומדים בניגוד מוחלט לנהלי המשטרה ולרמה המוסרית והערכית שעל פיה מתנהגים הרוב המוחלט של השוטרים בכל רחבי הארץ".