
רוב מכריע של הילדים היהודים בצרפת מתחנכים כיום בבתי ספר יהודיים, כך דיווח ה'ג'רוזלם פוסט'.
במשך עשרות שנים יהודים לא דתיים רבים בצרפת נהגו לשלוח את ילדיהם לבתי הספר הציבוריים, אך בשנים האחרונות ובמיוחד מאז החל המתח בצרפת, גם הורים שלמדו בעצמם במערכת החינוך הציבורית הצרפתית, החלו לשלוח את ילדיהם דווקא לבתי ספר יהודים, ברובם מסורתיים ודתיים.
הנתונים הרשמיים מוכיחים כי בעוד שלפני 30 שנה רוב יהודי צרפת שלחו את ילדיהם לבתי ספר ציבוריים, היום רק שליש מיהודי צרפת עושים זאת. השאר הולכים לבתי ספר יהודיים.
לדברי פרנסיס קאליפט, הנשיאה החדשה של הקרי"ף, ארגון הגג של הקהילות היהודיות בצרפת, השינוי העיקרי מתרחש בפריז.
"השינוי היה דרמטי במיוחד באזור פריז, שבה מתגוררים כ־ 350,000 יהודים, שהם 65% מכלל יהודי צרפת. באזור פריז, פשוט אי אפשר למצוא כבר תלמידים יהודים בבתי ספר צרפתיים", היא אומרת ומייחסת את התופעה הזו לאווירה עוינת של עלבונות והתקפות נגד יהודים בבתי ספר ציבוריים, מחד, ולפריחתם של מוסדות חינוכיים יהודים, מאידך.
תחילת העליה במספר ההתקפות נגד יהודי צרפת החלה לפני כ-15 שנה. בבתי הספר הציבוריים, כמו בשאר המקומות, העומדים מאחורי ההתקפות הם לרוב מוסלמים. בעוד שהמתקפה הזכורה ביותר כנגד תלמידים יהודים בצרפת היא הפיגוע בטולוז, בו נרצחו מורה ושני ילדיו וכן בתו של מנהל בית הספר, הרי שמאז דווקא בתי ספר יהודיים נתפסים על ידי הורים כבטוחים יותר: ממשלת צרפת מאבטחת את כל בתי הספר היהודיים, רובם על ידי חיילים חמושים ברובים אוטומטיים.
הג'רוזלם פוסט מוסיף ומדווח כי סיטואציה דומה לזו שבצרפת מתפתחת בשנים האחרונות גם בבלגיה הסמוכה, אף היא בית לקהילה מוסלמית גדולה שממנה יצאו לא מעט פעילי טרור.
"תקריות אנטישמיות בבתי הספר הולכות והופכות את בתי הספר הציבוריים של בלגיה לאזורים נקיים מיהודים", אומרת הליגה הבלגית נגד אנטישמיות.
גורמים יהודיים בבלגיה אף מאשימים את מערכת החינוך הבלגית בגילוי סובלנות יתר לאנטישמיות בין כותלי בית הספר, במיוחד בהשוואה לצרפת.