דיווח ראשוני מזירת האירוע בתל אביב

שני בני אדם נהרגו לאחר שחניון תת-קרקעי בהקמה קרס הבוקר (שני) ברחוב הברזל בשכונת רמת החייל בתל אביב.

חובשים של מד"א פינו לבתי החולים 23 פצועים. פועל בן 25 שנפצע קשה ושני פצועים בינוני פונו לבית החולים איכילוב. פצוע בינוני נוסף פונה לתל השומר.

19 בני אדם נפצעו באורח קל באירוע. 7 מהם פונו לאיכילוב, 5 לבילינסון, 3 לתל השומר וארבעה נוספים פונו לוולפסון. בשלב זה נערכות סריקות לאיתור פצועים לכודים נוספים.

באיכילוב נפתח מרכז מידע לציבור שמספרו 1255133.

ראש מחלקת מיגון פיקוד העורף, אלוף משנה גולן ואך, מסר כי נעשים ניסיונות איתור של שבעה לכודים המפוזרים במספר מקומות בין ההריסות. שני הלכודים שנפצעו באורח בינוני חולצו מההריסות לאחר שנוצר עמם קשר.

"לא מאחל לאף אחד להיות באירוע כזה", אמר מיכה לוין, אחד ממנהלי האתר שנפצע באורח קל. "היה שם טרקטור קטן שניקה את הרצפה וכל פעם שעבר לידינו הרגשנו את הרצפה קצת רועדת".

"אמרתי למנהל העבודה שזה מרגיש לא טוב איך שזה רועד. לא עברה שעה וכל הבניין קרס מהאמצע", הוסיף.

דובר כוחות הכיבוי יורם לוי מסר "יש אנשים שקבורים מתחת לחול, הקפצנו את כל הצוותים האפשריים, למעלה מ-60 לוחמים הגיעו למקום, התחלנו בעבודה ידנית. ביקשנו עזרה של פיקוד העורף לנוכח האירוע".

במשטרה ביקשו מאזרחים שלא להגיע למקום, "כל האזרחים והסקרנים מתבקשים לפנות את האזור ולאפשר לכוחות הביטחון וההצלה לפעול ללא הפרעה. כמו כן קיימת סכנה שחלקים נוספים של המבנה ימשיכו לקרוס". הרחובות באזור אירוע הקריסה בתל אביב נסגרו לתנועה.

זירת קריסת החניון בתל אביב

משה לוי מתנדב באיחוד הצלה סיפר, "כשהגעתי למקום נתקלתי במספר נפגעים בהכרה שיצאו בכוחות עצמם מאתר בניה בו ככל הנראה קרס גג חניון במהלך עבודות.

תוך כדי הטיפול הרפואי הראשוני לנפגעים של מתנדבים מיחידת האופנועים של איחוד הצלה שהגיעו ראשונים לזירה נמסר על לכודים נוספים בתוך ההריסות וצוותי כיבוי פועלים לחלצם. בשלב זה הנפגעים סובלים מחבלות ופציעות ובהכרה מלאה".

פינוי פצוע מזירת האירוע

חובש רפואת חירום כונן מד"א נחום נחמיאס סיפר, "הייתי בסמוך למקום שקיבלתי הודעה באפליקציה של מד"א על אירוע קריסת חניון בשכונת רמת החייל, שהגעתי למקום עשן רב היה באוויר ויחד עם צוותי צוותי מד"א הרבים שהגיעו למקום וצוותי רפואה מבי"ח אסותא הסמוך חילצנו מספר פועלים מהריסות לרחוב. ביצענו מיון רפואי ראשוני לפצועים, ריכזנו בקצה המתחם והם פונו לבתי החולים באמבולנסים וניידות טיפול נמרץ".

חברת "אפריקה ישראל", החברה האם של חברת "דניה סיבוס" האחראית על החניון שקרס דיווחה לבורסה על אירוע ההתמוטטות. מנכ"ל החברה, אבי ברזילי, מסר כי "נכון למועד זה, החברה בוחנת את הסיבות לקריסה וכן את תוצאותיה והשלכותיה".

משטרת ישראל פתחה בחקירה לברור נסיבות קריסת המבנה.

צילום: דוברות כיבוי אש
צילום: דוברות מד"א
צילום: דוברות מד"א
בית חולים איכילוב
בית חולים איכילובצילום: יח"צ
בית חולים איכילוב
בית חולים איכילובצילום: יח"צ
צילום: דוברות המשטרה
צילום: דוברות מד"א
צילום: דובר צה"ל
צילום: דוברות המשטרה

שניות לאחר קריסת החניון בתל אביב