האלבום המדובר "שמילי אונגר – 2" על המדפים. אונגר, תושב מונרו, בן לחסידות סאטמר הוא מבצע קולי נדיר בשדה הזמר החסידי והאירועים בהם הוא נוטל חלק מהווים אטרקציה לקהל.

האלבום החדש, פרי עמלו של המפיק נפתלי משה שניצלר, מכיל עשרה שירים. קאדר המלחינים שנטלו חלק במלאכת כתיבת השירים כולל את העילית של התחום: משהלאופר שאף עיבד שבעה מתוכם, פינקיוועבער, לחן משותף לשניצלר ואונגר ("אמת"), איציוולדנר לצד מלחינים צעירים כמו יוסיהאניג (בנו של ר' אייזיק) ובריוחקשור.

שניצלר, מעבר להפקת האלבום, עיבד מספר שירים ואילו שורת מעבדים קוליים תרמו מכישוריהם בנהיול המוזיקאלי של קולות הרקע והמקהלות בהם: יואלידיקמן, ר'הערשלבריסק, מוישירוטומוישיקרויס.

"כל שיר בצבע אחר, בסגנון שונה ובגוון מיוחד" מעיד המפיק נפתלי משה שניצלר, "לשמילי יש יכולות ביצוע נדירות והן באות לידי ביטוי באלבום הזה". חובבי הסאונד יזהו מיד כי על המיקסים הופקד אלילישינסקי, והצליל הסופי הוא תענוג לאוזן.

לצד הלהיט שכבש את עולם החתונות "ישמע" שהלחין משה לאופר, משולבים באלבום שירי רגש נוגעים, שיר קומזיץ במקצב מדבק, ושיר באידיש.

מעניין ציין כי לראשונה במוזיקה החסידית האלבום "שמילי אונגר -2" מופיע בארבע(!) גרסאות של עטיפה. באיזה צבע של שמילי תבחרו?

הפצה ראשית: שיינקיס.