תיעוד: פעולות החילוץ נמשכות

ניקולא, שעבד בחניון שקרס ברמת החייל כחלק מצוות התקנת מערכת התשלום של המתקן, נקלע לרגעי האימה כאשר שהה במתחם וסיפר הערב (שני) על שראה.

''עבדתי במפלס מינוס אחת", סיפר ניקולא לגלי צה''ל. "לא הרגשנו כלום, שמענו פתאום אבנים נופלות וראינו שהמקום מתחיל לשקוע, לא האמנתי למראה עיני. קרוב אלינו היה חדר מדרגות אז רצנו לעברו וההדף של הקריסה עזר לנו להיכנס".

מוקדם יותר סיפרו עובדים אחרים שהיו בחניון כי הרגישו במהלך הבוקר רעידות שונות שאולי ניבאו את שהולך לקרות. ניקולא טען "הרגשתי אותן (את הרעידות - ר.ה.) אבל לא חשבתי שזה ישפיע על משהו, הרעידות האלה קורות תמיד בחניונים".

בתוך כך, נמשכים הניסיונות לחלץ חמישה מהנעדרים שלכודים תחת ההריסות. סגן מפקד יחידת החילוץ, רב סרן אריאל לובינר, תיאר בגלי צה''ל את העבודה בזירת האירוע: "עבודה משולבת, גם עבודת כפיים, שילוב של טוריות, מעדרים, סלי פינוי, נכנסים גם מיני מחפרונים לטובת סיוע בנושא הזה, וגם מופעל איתור סלולרי.

''חופרים, חופרים, חופרים עד שמגיעים לנקודה עם בטון או משהו בסגנון, או חס וחלילה למשהו אחר", תיאר רס''ן רובינר.

הדיווח למד''א על קריסת החניון