ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו וראש ממשלת הולנד מארק רוטה מסרו אחר הצהריים (שלישי) הצהרות לתקשורת עם סיום פגישתם בהאג.
ראש ממשלת הולנד אמר כי על ישראל להפסיק לבנות בהתנחלויות, "ישראל והפלסטינים צריכים להיפגש ולהגיע לפתרון".
נתניהו אמר לעמיתו ההולנדי, "אתה ידיד של ישראל. אנחנו, ישראל והולנד עומדים יחד נגד הטרור ובעד השלום והדמוקרטיה. האיסלם הקיצוני לא עוצר במזרח התיכון ומתפשט בעולם כולו".
ראש הממשלה התייחס גם לדיווחים על פגישה אפשרות בינו ובין אבו מאזן במוסקבה ואמר, "אני מוכן להיפגש עם אבו מאזן בכל עת, ללא תנאים מוקדמים לשיחות ישירות. זה דבר שאני אמרתי אותו מאות פעמים, ואני חוזר ואומר את זה כאן. אני לא בררני לגבי המקום, אם זה בהולנד או במוסקבה או בכל מקום אחר – אין בעיה, וזה בהחלט יכול להיות במוסקבה. אמרתי את זה לנשיא פוטין, אמרתי את זה לשליח בוגדנוב שלשום"/
לדבריו, "השאלה המרכזית היא כמובן האם אבו מאזן מוכן להיפגש ללא תנאים מוקדמים? אנחנו שומעים על כך גרסאות סותרות. רק אתמול דוברים פלסטינים הבהירו שהם מוכנים להיפגש, אבל יש להם תנאים – שחרור אסירים, הם רוצים לדעת כבר מה יהיו תוצאות השיחות וכדומה. אם אבו מאזן מוכן להיפגש ללא תנאים מוקדמים לשיחות ישירות, אני מוכן בכל עת. להפך, אני קורא לו לעשות זאת כבר קרוב לשבע שנים, ואם הוא יסכים לעשות זאת – תהיה פגישה".
בהמשך התייחס ראש הממשלה לצו הביניים של בג"ץ האוסר עליו להורות לרכבת ישראל שלא לעבוד בשבת, "אני מכבד את ההחלטות של בג"ץ, אני חושב שהן מבהירות את סדר הדברים. השר האחראי בעניין הזה הוא שר העבודה, הוא יקבל לפי החוק את ההחלטות מהן העבודות הנחוצות - ואלה יתבצעו, אם צריך גם בשבת, ועבודות שאינן נחוצות – יתבצעו בימי חול. זה סדר תקין, אני חושב שהדבר הזה הוא נכון ואני חושב שהוא שם קץ לפרשה הזאת, וכל אזרחי ישראל, חילונים וחרדים כאחד, צריכים להתנהל לפי הפסיקה הזאת וההחלטה הזאת".
לשאלת כתב ערוץ 7 אמר ראש הממשלה, "אנחנו מוכנים לשתף את הידידים שלנו באירופה בניסיון שלנו במלחמה בטרור ובניסיון המוצלח שלנו לקיים את המדינה שלנו, את הדמוקרטיה שלנו, ולאפשר באותה עת ביטחון לאזרחינו. אני חושב שבאירופה מאוד מתעניינים בזה".