
ראשי המפלגות החרדיות השרים אריה דרעי, יעקב ליצמן וח"כ משה גפני, מביעים מחאה חריפה על כך שבשבת הקרובה ייערכו עבודות תשתית של הרכבת, ולדבריהם מדובר בעבודות "מיותרות שהן ללא צורך לפיקוח נפש".
ראשי הסיעות הוסיפו כי העבודות יבוצעו בליל שבת, למרות שלטענתם ניתן לקיימן ללא כל בעיה באחד מלילות השבוע. "ביצוע העבודות בליל שבת הינו חמור מאד ואנו מביעים מחאה תקיפה על רמיסת כבודה של השבת".
ראשי המפלגות מציינים כי ״העבודות אכן צומצמו באופן ניכר וחלק גדול מהעובדים אינם יהודים. אך עם זאת, אנו מוחים בכל תוקף כנגד התנהלות המשטרה שמהווה גורם לא מקצועי כשהיא מאלצת לבצע את העבודות בליל שבת, כשאפשר לבצען ביום חול.
''צר לנו שהתקבלה החלטה בנושא החשוב והערכי הזה, מבלי לנסות ולמנוע את הפגיעה בשמירת שבת קודש. אנו נדרוש פגישה מיידית עם מפכ״ל המשטרה להעמידו על חומרת הדברים״, הוסיפו דרעי, גפני וליצמן.
כאמור, הח"כים החרדים מוחים על עבודות תשתית שייערכו בשבת הקרובה בתל אביב. בצהריים הודיעה המשטרה כי החל ממחר (שישי) ב-23:30 ועד למחרת ב-8:30 בבוקר יתקיימו עבודות לשדרוג תחנת רכבת סבידור בתל אביב הממוקמת בנתיבי איילון (כביש 20) בין מחלף ההלכה למחלף ארלוזורוב לדרום.
במהלך העבודות ייחסמו שלושה נתיבים מתוך ארבעה לכיוון דרום, בקטע שבין מחלף ההלכה למחלף ארלוזורוב. כמו כן ייחסמו הירידות ממחלף קק"ל וממחלף רוקח לכביש 20 לדרום.
