אוהדים מובאים להארכת מעצר (ארכיון)
אוהדים מובאים להארכת מעצר (ארכיון)צילום: פלאש 90

"נמשיך לפעול בכל המישורים על מנת לוודא כי אוהדים שמתפרעים ומזיקים למועדון יורחקו מהמגרשים ויתבעו על הנזקים שהם גורמים לכולם". כך אמרו הבוקר במועדון הכדורגל של מכבי ת"א, עת שהגישה זו תביעה אזרחית נגד שניים מאוהדי הקבוצה על סך של 100,000 שקלים כנגד כל אחד מהם.

הצעד של המכבים מת"א כנגד אוהדי הקבוצה מהווה תקדים בספורט הישראלי ויכולה להביא את המפנה בכל הקשור למלחמה באלימות ובגזענות במגרשי הכדורגל בארץ.

עכשיו, כשהאוהדים מתפרעים יכולים להינזק מהתנהגותם, ולא רק הקבוצות, מה שהיה נהוג עד כה, עשויים אלה להפסיק את התנהגותם הרעה. כך לפחות מקווים במכבי ת"א וביתר קבוצות ליגת העל שבכדורגל.

שני אוהדי הצהובים נתבעים על ידי הקבוצה בתביעה אזרחית כשאלה נתפסו עושים שימוש באמצעים פירוטכניים במהלך משחק הדרבי התל אביבי, מול הפועל ת"א, במפעל גביע הטוטו שבכדורגל.

הפעלת האמצעים הפיטורכניים של שני האוהדים הללו הביאה להפסקת המשחק למספר דקות בשל עשן סמיך שהפריע למהלכו התקין של המשחק, כשהשניים נתפסו והורחקו ע"י המשטרה עוד באותו המשחק.

כעת כחלק מהמאמצים שעושה מכבי ת"א למגר התנהגות אלימה מקרב אוהדיה – נתבעים אלה בגין הנזקים שנגרמו למועדון ולמנהלת הליגות אשר הצטרפה גם היא לתביעה.

"אנחנו רואים בחומרה התנהגות אלימה, פרועה ואף כזו שיכולה להביא לפגיעה בנפש", אמר מנכ"ל הליגות המקצועניות, אורן חסון. "לא נעמוד מנגד ונסייע למועדונים להרחיק את אותם אלה הפוגעים בחוויית הכדורגל של כולנו וגורמים לעונשי הרחקה, הפחתת נקודות וענישה הפוגעת באוהדים במועדון ובתדמיתה של ליגת העל".

במסגרת התביעה הציגה המנהלת לראשונה סקר שנערך לבקשתה, על ידי "הגל החדש" שהעלה שורה של ממצאים חמורים ומדאיגים הנובעים מגילויי האלימות במגרשי הכדורגל, כגון אלו שביצעו הנתבעים.

"מהסקר שנערך עלה כי אלימות במגרשים היא הסיבה העיקרית והמרכזית לכך שאוהדי כדורגל לא מגיעים לצפות במשחקים במגרשי הכדורגל", אמרו במנהלת הליגות.

"הנשאלים בסקר העידו כי האלימות במגרשים היא הנושא המרכזי והראשון בסדר העדיפויות מבחינת הנושאים שעל המנהלת לטפל בהם. כמחצית מההורים שהולכים למגרשים העידו שהם לא לוקחים עמם את ילדיהם בשל תופעת האלימות במגרשים".

המלחמה באלימות במגרשים החלה. עכשיו הדבר תלוי בבית המשפט האזרחי.