מחבל חמוש בסכין ניסה לחדור בצהריים (רביעי) לשגרירות ישראל בטורקיה ונורה על ידי כוחות משטרה מקומיים.
המחבל בן ה-38 צעק "אללה אכבר", נורה ברגלו ונפצע באורח קל. השוטרים השתלטו עליו ועצרו אותו. בהמשך דווח כי הוא צעק גם "לעצור את שפיכות הדמים במזרח התיכון", לפני שנורה.
משרד החוץ עדכן כי אין נפגעים בקרב אנשי השגרירות הישראלית שמיהרו לתפוס מחסה מיד בתחילת האירוע.
מחקירת ניסיון הפיגוע עולה כי המחבל הגיע לשגרירות כשהוא נושא תיק ועורר את חשדו של השוטר בעמדת השמירה שמחוץ לבניין השגרירות. השוטר שאל את המחבל מדוע הגיע למקום ואז הוא שלף המחבל סכין עטופה בנייר. השוטר ביצע נוהל מעצר חשוד כמתבקש, קרא למחבל לעצור אך הוא לא הפסיק לאחוז בסכין. השוטר ירה באוויר. המחבל המשיך לנופף בסכין ושוטר נוסף שעמד במקום ירה לעבר בכף רגל של המחבל ונטרל אותו.
שלשום פרסם המטה ללוחמה בטרור אזהרת מסע לטורקיה, למרות הסכם הפיוס איתה. "הפיגועים שם נמשכים - גם אל מול יעדי תיירות שנועדו להזיק לטורקים", אמר גורם בכיר במטה ללוחמה בטרור.
"ישראלים נמצאים בטורקיה למרות אזהרת המסע - ולכן אנחנו שבים וממליצים לציבור להימנע מביקור בטורקיה ומי שבכל זאת שם - להתנהג בזהירות יתר", הוסיף הגורם.
