
מאז המחזור ה-32 בעונה שעברה לא ניצחה הפועל תל אביב בליגת העל שבכדורגל. הערב (מוצאי שבת), ניצחה זו לאחר חמישה מחזורים בעונה הנוכחית. היריבה: הפועל אשקלון, התוצאה: 2:0. השחקן ששותף לשני ההפסדים במחזור הנוכחי ובמחזור ה-32 בעונה שעברה - שוער היריבה: דלה איינוגבה.
שישה ימים לאחר ההשפלה הגדולה מול מכבי ת"א בדרבי התל אביבי הראשון לעונת 2016/17 בכדורגל הישראלי, ניצחו השחקנים של אלי גוטמן וגיא לוזון את היריבה החלשה בדמותה של העולה החדשה, הפועל אשקלון, אך גם הקהל ששרק בוז יודע - מול כל יריבה אחרת התוצאה הייתה הפוכה.
אדי גוטליב בלם האדומים כבש את השער הראשון במשחק כבר בדקה ה-14, ועומרי אלטמן הכפיל במתפרצת עמוק בתוך תוספת הזמן, בדקה ה-94.
קבוצה נוספת שהתגברה הערב על השפלה במחזור הקודם היא בית"ר ירושלים. לאחר שבשבוע שעבר הובסה על ידי הפועל חיפה בתוצאה 4:0, גברו הירושלמים הערב באצטדיון טדי על הפועל כפר סבא בתוצאה 1:0.
עבור הירושלמים הניצחון הערב הוא הניצחון השני העונה בליגת העל שבכדורגל, כשהניצחון הקודם היה על העולה החדשה מאשקלון גם כן באצטדיון טדי הביתי.
הירושלמים היו עדיפים על פני האורחים מכפר סבא לכל אורך 90 הדקות, כשרק שוער כפר סבא רן קדוש הפריד בין תבוסה להפסד עבור האורחים.
שער של חסוס רואדה בלם הירושלמים בדקה ה-60 מבעיטה חופשית השאירה את שלוש הנקודות בבירה. כפר סבא? אחרי ניצחון במחזור הקודם זו חוזרת להפסיד.
במשחק נוסף שהתקיים הערב נפרדו בני יהודה ומ.ס אשדוד בתוצאת תיקו 2:2, שהותירה את אשדוד במקום האחרון בטבלת ליגת העל שבכדורגל.