סגן שר הביטחון עם החיילים, הערב
סגן שר הביטחון עם החיילים, הערבצילום: יח"צ

סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן נאם הערב (רביעי) בפני 600 חיילים מהחילות השונים אשר הגיעו למרכז מורשת מנחם בגין במסגרת סיורי הסליחות.

הוא אמר לחיילים כי "אין ביטוי טוב יותר למדינה היהודית מאשר צבא ההגנה לישראל. השנה שחלפה הייתה סוערת במיוחד עבור צה"ל, צה"ל מצא את עצמו מותקף בחזיתות שונות, שאינן בשדה הקרב הצבאי אלא דווקא בשדה התודעתי והציבורי במדינת ישראל".

בן דהן ציין עוד כי "צה"ל הוא צבא העם, צבא המאחד את כל חלקי העם. צבא המגשים לא רק מטרות צבאיות ומתאמן לקראת לחימה, אלא גם מטרות חברתיות וערכיות. צבא שמושתת על ערכים יהודיים של מוסר, עזרה הדדית, סיוע לחלשים, גבורה יהודית, והגנה על העם והארץ".

סגן שר הביטחון התייחס גם לירי לעבר שדרות היום והבהיר, "חיילינו פרושים בגבולותיה של מדינת ישראל, מצפון ועד דרום, והם ערוכים לתת מענה ולהגן על אזרחי מדינת ישראל. מול כל איום וכל אויב. רק היום חזינו בניסיון של אויבנו לבחון את מוכנותינו כאשר ירו לדרום וצה"ל אכן הגיב בנחישות וללא היסוס".

"אתם זכיתם שאתם חלק מצבא ההגנה לישראל, הצבא של העם היהודי המתחדש בארצו. צה"ל הוא הצבא של כולנו, הצבא שלי בתור קצין בתותחנים, של שני בניי שמשרתים בקרבי, שלכם ושל הדורות הבאים אחריכם. וכך עלינו לדאוג שיישאר", סיכם ח"כ בן דהן.