השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, התייחס הבוקר (שני) לפיגוע הרצחני אתמול בירושלים, ואמר כי המשטרה לא התרשלה בתפקידה נוכח העובדה שהמחבל כבר נאשם בעבר בהסתה לטרור ואף ריצה עונש מאסר.
"אנשים צריכים להסתכל על התמונה הרחבה יותר. בוא לא נחרוץ את דינם ונגיד שהיה מחדל - כי לא היה מחדל ולא הייתה פשלה", אמר ארדן בראיון לגלי צה''ל.
השר ארדן תקף את מפגני התמיכה בטרור של הערבים, תוך הערצת דמותו של המחבל. "אנחנו חיים כאן עם מאות אלפי ערבים-פלסטינים שמקדשים את המוות, מתנהגים כחיות אדם וחוגגים את הרצח של אישה מבוגרת".
לדברי השר, הפיגוע אתמול שבו נרצחו שני יהודים, לא מסמן עליית מדרגה בגל הטרור שפוקד את ישראל כבר שנה. "אנחנו שוכחים מהר אבל בשנה האחרונה היו מספר אירועים דומים ברחובות ירושלים כמו האירוע שבו נהרגה הדר כהן ז''ל. נכון שאלו היו פעילי טרור מיהודה ושומרון שנסעו לירושלים והשתמשו בנשק אוטומטי אבל זה קרה מספר פעמים".
"זה מלמד אותנו על הקושי והמורכבות בהתמודדות עם טרור היחידים שמקבלים החלטות בהתראה קצרה ומבצעים את זממם בצורה שמקשה על המענה, ועדיין כוחות הביטחון ובראשם המשטרה בירושלים שנותנים מענה כמעט מיידי לכל אירוע כזה".
לדבריו מספר פיגועי הטרור הולך ופוחת. "אם מסתכלים על זה באופן ריאלי - הייתה ירידה בטרור בשנה האחרונה. אנשים צריכים להסתכל על התמונה הרחבה יותר".
"הסכסוך לא יסתיים בהסכם על דף נייר. כפי שראינו בעבר - כל פעם שהיה נייר כזה, התגברו אירועי הטרור. מאז השחרור ב-67' ממשלות ישראל לא עשו מספיק כדי שהריבונות תהיה שווה במזרח העיר. מה שאנו רואים זו תוצאה של הזנחה".
אתמול הנחה השר ארדן את המשטרה למצות את הדין ולפעול נגד כל מעשה או מפגן של תמיכה בפיגוע הירי. בשעות שלאחר הפיגוע המשטרה פעלה ברחבי ירושלים ועצרה ערבים שחילקו סוכריות, מנעה את הקמת סוכת אבלים סמוך לבית המחבל בסילוואן, עצרה ערבים שדרשו לסגור חנויות כאות הזדהות עם המחבל ואף עצרה את הערבים שצילמו את הפיגוע וצעקו "אללה אכבר".
בנוגע להריסת בית המחבל שביצע את הפיגוע מבהירים בסביבת ארדן כי ''הריסת בית המחבל אינה בסמכות המשטרה אלא היא בסמכות הצבא אשר פועל לקידום הריסת הבית יחד עם השב״כ ואנשי היועמ״ש לממשלה''.
