
מלבנון לחיפה. אחרי התבוסה שנחלו במשחק הראווה מול סקרמנטו קינגס, קבוצתו של עומרי כספי הישראלי בליגת הכדורסל הטובה בעולם, ליגת ה-NBA, תשוב מחר (שישי) מכבי חיפה לישראל עם חיזוק חדש בדמותו של שחקן הנבחרת הלבנונית, ג'אריד פיימוס.
פיימוס יגיע לחיפה לאחר שהתאמן איתה במסע המשחקים שלה בארצות הברית כשזה אף נטל חלק במשחק הראווה מול הקינגס. מי שיפנה את מקומו בחיפה לטובת פיימוס יהיה אוון ראוונל שבצוות המקצועי של הירוקים התאכזבו מאוד מיכולותיו.
כאמור, פיימוס החל להתאמן לאחרונה יחד עם הירוקים מהכרמל במסע המשחקים שלהם בארה"ב כשמול סקרמנטו קינגס, קבוצתו של עומרי כספי מליגת ה-NBA, קלע פיימוס 14 נקודות, 8 ריבאונדים, 2 אסיסטים וחטיפה אחת ב-21 דקות על הפרקט. משחק נוסף של הירוקים בארה"ב שהיה אמור להתקיים במיאמי בוטל בשל הסופה 'מאת'יו' שהיכתה בפלורידה, ואלה יגיעו לישראל מחר לקראת משחקם במוצאי השבת הקרובה מול הרצליה.
פיימוס שנולד בניו יורק, החל את קריירת הכדורסל שלו באוניברסיטת דרום פלורידה, כשבשנת 2012, עת שקיבל אזרחות לבנונית, החל זה לשחק במדי הנבחרת הלאומית שם באופן קבוע.
לאחרונה שיחק הסנטר, שמתנשא לגובה של 2.11 מ', בליגה הבכירה בוונצואלה, במדי Bucaneros de La Guaira והגיע עם הקבוצה לגמר הליגה. הממוצעים של פיימוס ב-23 משחקים בוונצואלה היו 12.3 נקודות, 8.2 ריבאונדים ו-1.1 חסימות ב-23.8 דקות משחק בממוצע.
המפגש של פיימוס עם קבוצת NBA בדמותה של סקרמנטו השבוע, לא הייתה הפעם הראשונה בה פגש יריבה מליגת הכדורסל הטובה בעולם, כשלפני וונצואלה, פיימוס שיחק בחמישה משחקי טרום עונה במדי קבוצת ה-NBA, הדאלאס מבריקס, בעונת 2015/16.
בין יתר המקומות בהם עבר פיימוס עד להגיעו למכבי חיפה הייתה גם Fujian Sturgeons מהליגה הסינית, במדיה העמיד ממוצעים של 11.6 נקודות ו-8.6 ריבאונדים ב-7 משחקים, כשגם בליגה הפיליפינית לקח זה חלק ב-9 משחקים.
"אני מאמין שג'אריד מתאים לקבוצה", אמר מאמן חיפה, עופר רחימי שאמר כי הוא מאמין כי כבר במשחק הקרוב של הקבוצה, במוצאי השבת מול הרצליה במסגרת ליגת ווינר סל, יעזור פיימוס "בצד ההגנתי ועם הריבאונדים. פיימוס הרשים את הצוות במהלך האימונים והמשחק בארה"ב ואנחנו מצפים לראות אותו מביא את היכולות שלו לקבוצה" אמר רחימי.