בנימין נתניהו
בנימין נתניהוצילום: מארק ישראל סלם, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו מתייחס הערב (מוצאי שבת) לדיון שהתקיים אתמול במועצת הביטחון של האו"ם נגד מדיניות ישראל ביו"ש.

הפוסט המלא שפרסם הערב ראש הממשלה:

בדיון שהתקיים אתמול במועצת הביטחון של האו"ם הצטרפו ארגוני 'בצלם' ו'ידידי שלום עכשיו בארה"ב' למקהלת ההכפשות נגד ישראל, ומחזרו את הטענה השקרית ש"הכיבוש וההתנחלויות" הם הסיבה לסכסוך.

האמת היא שהפלסטינים תקפו את ישראל במשך כ-50 שנה, לפני שהייתה התנחלות אחת. הם ממשיכים לתקוף את ישראל מרצועת עזה, גם אחרי שיצאנו ממנה לחלוטין. הם תוקפים אותנו מיהודה ושומרון, תוך שהם דורשים לא רק את השטחים הללו, אלא גם את זכות השיבה ליפו, עכו וחיפה. את התביעות הללו הם מגבים בהסתה רצחנית שמכוונת אלינו מיום הקמת המדינה.

העובדות הללו מוכיחות כי שורש הסכסוך איננו "הכיבוש וההתנחלויות", אלא הסירוב הפלסטיני המתמשך להכיר במדינה יהודית בגבולות כלשהם.

יו"ר 'בצלם' הפציר אתמול במועצת הביטחון לפעול נגד ישראל. מה שהארגונים הללו לא מצליחים להשיג בבחירות דמוקרטיות בישראל, הם מנסים להשיג על-ידי כפיה בינלאומית. זהו מעשה לא ראוי.

בדמוקרטיה הישראלית באים לידי ביטוי גם ארגונים קיקיוניים והזויים כמו 'בצלם'. אבל רוב הציבור יודע את האמת. אנו נמשיך להגן על הצדק ועל המדינה שלנו מול כל הלחצים הבינלאומיים.