אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמןצילום: יונתן סינדל, פלאש 90

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר התראיין לעיתון אל-קודס הפלסטיני ואמר כי ישראל תהיה מוכנה להסיר את המצור מרצועת עזה ולפעול לשיקומה.

"נהיה הראשונים שנשקיע בנמל, בשדה תעופה ובאזורי התעשייה", אמר ליברמן, "אם חמאס יפסיק את חפירת המנהרות, ההצטיידות בנשק וירי הרקטות - נסיר את המצור ונבנה את הנמל ושדה התעופה בעצמנו".

כשנשאל ליברמן בראיון אם הוא מוכן לדבר עם חמאס הוא השיב בשלילה. "אני לא יכול לדבר עם אדם שמצהיר כל יום שהוא שונא אותך ומבקש להרוס ולהשמיד את מדינת ישראל ולהשליך אותנו לים".

ליברמן הוסיף כי המלחמה הבאה ברצועת עזה תהיה הרסנית, והיא תהיה המערכה האחרונה עבור חמאס.

בראיון ציין ליברמן כי הוא תומך בפתרון שתי המדינות והפרדה בין שני העמים, אך האשים את אבו מאזן באחריות לכישלון המשא ומתן, ואמר כי הוא מתחמק מניצול הזדמנויות.

לשאלה על תכניתו לחילופי שטחים ענה כי מבחינתו מעלה אדומים, גבעת זאב, גוש עציון ואריאל יהיו חלק ממדינת ישראל. "הפלסטינים רוצים מדינה בלי יהודים ואנחנו נישאר מדינה עם 20% של אזרחים המגדירים את עצמם כפלסטינים - וזה לא יכול להיות", אמר ליברמן. "יהיו שתי מדינות לאום, יהודית ופלסטינית, ולא מדינה פלסטינית ומדינה דו-לאומית".

בחמאס דוחים את הצעתו של השר ליברמן שישראל תשקיע בהקמתם של נמל ימי ושדה תעופה ברצועת עזה אם ייפסקו חפירת המנהרות, שיגורי הטילים והברחות הנשק. דובר חמאס בעזה חאזם קאסם אומר כי העם הפלסטיני זכאי להחזיק בנמל ימי ובשדה תעופה מבלי שייסחט. לדבריו, המנהרות, הטילים ושאר אמצעי הלחימה הם אמצעים לגיטימיים להתנגד לכיבוש ולתקיפות החוזרות ונשנות של ישראל, כהגדרתו.