
משטרת ישראל עצרה אדם שהציג עצמו לחרדי תושב בית שמש כסוחר יהלומים וקיבל ממנו במרמה עשרות אלפי שקלים. היום צפויה הפרקליטות להגיש כנגדו הצהרת תובע.
החקירה נפתחה בעקבות תלונה מתושב בית שמש שטען כי אדם שאינו מכיר אשר הציג עצמו בזהות בדויה, הגיע אליו וטען בפניו כי הינו סוחר יהלומים עתיר ממון ונכסים, המנהל עסקה לרכישת יהלומים בשווי כולל של עשרות אלפי שקלים.
בהמשך הבהיר כי כדי להשלים העסקה הוא נדרש לשלשל לידיו סכום נוסף להשלמת העסקה. החשוד שידל את המתלונן לתת לו את הסכום במזומן - ותמורתו הציע לו תשואה של עשרות אלפי דולרים. עם קבלת הכסף החשוד נמלט.
מיד עם קבלת התלונה במשטרה ביצעו החוקרים פעילות ממוקדת לאיתור החשוד שכללה מפגש בינו לבין המתלונן בליווי השוטרים במהלכו נעצר החשוד והובא לחקירה במפלג ההונאה בירושלים.
החשוד תושב דרום הארץ בשנות ה 40 אשר ריצה בעבר עונשי מאסר בגין עבירות דומות, נחקר במשטרה בחשד לקבלת דבר במרמה והתחזות ומעצרו הוארך.