
המלחמה על עמונה. גורם המקורב לראש הממשלה מבהיר הערב (ראשון) בשיחה עם ערוץ 7 כי נתניהו לא שולל את "חוק ההסדרה" אלא רק ממתין לתשובת בג"ץ על הבקשה לדחות את פינוי עמונה.
הגורם מציין כי ראש הממשלה וכל המערכת המשפטית מגוייסים למלחמה עיקשת בארגוני השמאל הקיצוני ולהצלת ההתיישבות היהודית ביו"ש.
על פי אותו גורם ראש הממשלה ממתין לתשובת שופטי בג"ץ על הבקשה לדחות את פינוי הישוב עמונה, בקשה אשר אמורה להגיע לבג"ץ מחר או בימים הקרובים. אם שופטי בג"ץ ידחו את הבקשה "כל האופציות על השולחן" לרבות חוק ההסדרה.
במהלך ישיבת ראשי הקואליציה היום הועלה לקו הטלפון היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט השוהה בחו"ל והבהיר כי קידום "חוק ההסדרה" יקשה עליו להגן על בקשת הדחייה בביצוע פסק הדין בבג"ץ.
בעקבות השיחה עמו הוחלט שלא להעלות את חוק ההסדרה לוועדת השרים לחקיקה אלא להמתין לתשובת בג"ץ. מנדלבליט, כמו בכירי משרד המשפטים, סבור כי גם אם יחוקק בכנסת "חוק ההסדרה" הוא אינו יעמוד במבחן בג"ץ בשל מעמדו של יו"ש בזירה הבינלאומית ובנוסף הוא מזיק להתיישבות.

