הדרבי התל אביבי הראשון העונה היה כולו צהוב. מכבי תל אביב ניצחה, בצדק רב, 94-83. למאמן רמי הדר מדובר בניצחון ליגה ראשון - וניצחון שלישי רצוף שמבסס את מעמדו כמאמן הקבוע של הקבוצה.

הצהובים היו עדיפים לאורך כל המשחק - וכבר בתחילתו פתחה עם שלוש שלשות של גיא פניני - ועם מטווח של גאודלוק שהעלה אותם ליתרון מהיר 16-5.

האדומים לא ויתרו - כשהאואל מכניע את ההגנה הצהובה שוב ושוב - והצליחו לחזור עד לתום הרבע הראשון לפיגוע מינימלי 24-21.

אלאנדו טאקר היה מצויין בפתיחת הרבע השני והישוותה את התוצאה - אבל זה היה השיוויון האחרון. מאיק צירבאס היה בצבע בהתקפה, גאודלוק המשיך ללהטט - ובמחצית כבר 47-37 למכבי תל אביב.

פניני ואייברסון, הערב. הרבה סיבות לחייך
פניני ואייברסון, הערב. הרבה סיבות לחייךצילום: ספי מגריזו, מכבי ת"א

האדומים ניסו לחזור והצליחו בזכות הזרים וויליאמס והאואל וצמצמו עד 56-48, וסיימה את הרבע בפיגור של 9, 69-60.

הרבע הרביעי היה של הצהובים - ובדקות האחרונות כבר היה ברור שהאדומים ויתרו על הדרבי.

הפנים של הצהובים כבר קדימה, למשחק הבא מול ברצלונה ביורוליג ביום רביעי - והבעיה המרכזית שהצהובים יצטרכו לעבוד עליה היא בעיקר ההגנה שעדיין לא פועלת כראוי. גם סוני ווימס יצטרך לשחק הרבה יותר טוב בברצלונה - אחרי שלא קלע אפילו נקודה במהלך הדרבי.

למכבי ת"א קלעו: פניני 21, גאודלוק 21, ראד 14, צירבאס 12, מקל 11 (9 אסיסטים), אייברסון 6, יבזורי 5, אוחיון 4.

להפועל ת"א: וויליאמס 22 (11 ריבאונדים), טאקר 21, האואל 14, בנקס 9, בלאט 7 (6 אסיסטים), נאור 5, לימונד 3, בן משה 1, גינת 1.