אקדח. ארכיון
אקדח. ארכיוןצילום: חטיבת דובר המשטרה

פרקליטות מחוז תל-אביב הגישה כתב אישום לביהמ"ש המחוזי בעיר נגד איתי סנקר (28) ומשה בן נתן (32) בגין קשירת קשר לביצוע פשע, חבלה בכוונה מחמירה, נשיאת נשק, הצתה, השמדת ראיה ועבירות נוספות.

על פי כתב האישום, קשרו הנאשמים קשר לפגוע בעד המדינה בפרשה 1131 ולגרום לו לחבלה חמורה. השניים הצטיידו באקדח 9 מ"מ מסוג "יריחו" שנגנב מבעליו בחודש ספטמבר 2009, ובאקדח נוסף.

בהמשך, קיבלו השניים רכב ניסאן קשקאי שנגנב במהלך אפריל 2015, ביודעם שהרכב גנוב. הנאשמים או מי מטעמם זייפו לוחית רישוי והצמידו אותה לרכב. ב- 14.8.15 החנו הנאשמים את הרכב בחניית פארק בבת ים, הסמוך למקום מגוריו של עד המדינה, והמתינו להגעתו כשהם חמושים באקדחים.

בהמשך, ירד עד המדינה לפארק יחד עם חברו. באותה עת שהו בפארק עוברי אורח וילדים ששיחקו בגינת המשחקים. כאשר הבחינו השניים בעד המדינה, יצאו מהרכב כשהם רעולי פנים, רצו לכיוונו וירו לעברו מספר יריות בכוונה לגרום לו לחבלה חמורה וזה החל להימלט מהמקום. לאחר מכן, השליכו את אחד האקדחים, נכנסו לרכב ונמלטו מהמקום לכיוון מזרח.

כאשר הגיעו הנאשמים לרחבת חול בבת ים, עצרו את הרכב ושילחו במזיד אש ברכב באמצעות חומר דליק - כתוצאה מכך הרכב נשרף. השניים עשו כן ביודעם כי הרכב עשוי לשמש ראיה בהליך שיפוטי ובכוונה למנוע את השימוש בו לראיה. מיד לאחר מכן, נמלטו מהמקום.

כתוצאה מהירי לעברו, חדר קליע לידו הימנית של עד המדינה, ונגרם לו שבר. הוא נותח ואושפז למשך שלושה ימים בבית החולים.

בבקשת המעצר נכתב כי "נראה כי אין מקום להכביר מילים בדבר מסוכנותם של המשיבים שעה שהשניים ירו לעבר א.א. ביום שישי, בשעת בוקר, כאשר זה הסתובב בפארק ובו, בין השאר, שהו ילדים קטנים אשר שיחקו בגינת המשחקים. במעשיהם סיכנו המשיבים ועודם מסכנים לא רק את בטחונו של א.א., אלא גם את ביטחון הציבור".