סירות דייג מול חופי עזה. ארכיון
סירות דייג מול חופי עזה. ארכיוןצילום: Abed Rahim Khatib /Flash90

פרקליטות מחוז דרום (פלילי) הגישה הבוקר (ראשון) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד דייג עזתי בן 23, המואשם בשלושה אישומים של ביצוע עבירות נגד בטחון המדינה.

על פי עובדות כתב האישום, במהלך שנת 2013, יצר הדייג קשר עם מחבלי חמאס ותוך שהוא מנצל את היותו דייג, הבריח עבור חמאס ממצרים ציוד צלילה, באמצעות סירה שקיבל מהחמאס.

במהלך שנת 2015, ניסה הדייג להבריח 200 ק"ג נשק תמורת 1200 דולר, אולם במהלך הדרך, סמוך למצרים, נתפס יחד עם אחרים על ידי הצבא המצרי.

כתב האישום מייחס לדייג ביצוע עבירות של מגע עם סוכן חוץ, קשירת קשר לביצוע פשע, מתן שרות או העמדת אמצעים לארגון טרור ועבירות נוספות.

התיק נחקר ע"י שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל. הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה לעצור את הדייג עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

מצ"ב כתב האישום ובקשת מעצר עד תום ההליכים.