רפי איתן
רפי איתןצילום: מתוך הסרט "המפעיל"

השר לשעבר רפי איתן יוצא בכנס של ראשי מפלגת הימין הקיצוני באוסטריה נגד ההגירה המוסלמית לאירופה.

איתן הוזמן לכנס של 'מפלגת החירות' האוסטרית וסיפק כמה אמירות מרתקות בנושא ההגירה. התקשורת האוסטרית מדווחת כי איתן קרא למדינות אירופה לסגור את גבולותיהן בפני המהגרים - והזהיר אותן מפיגועי טרור ואלימות שהמהגרים יביאו איתם.

"העולם המוסלמי שונה במידה ניכרת מהתרבות המערבית. כאשר יש מוסלמים עכשיו בכל מדינה אירופית, עלינו לצפות לטרור ואלימות", אמר איתן והזהיר כי המהגרים ינסו לגרום לאיסלמיזציה של חלק ממדינות אירופה. "הם ינסו להפוך את גרמניה או אוסטריה למדינות מוסלמיות".

לאחר מכן נשאל איתן מהו לדעתו הפתרון הטוב ביותר למשבר ההגירה המתמשך בחודשים האחרונים באירופה וענה כי הוא מציע שלוש נקודות שלדעתו יהוו את הפתרון.

"ראשית, לעצור את ההגירה. על מדינות אירופה להציב את הגבולות שלהן. שנית, עליהן לתת כסף לתמריצים, כך שהמהגרים יחזרו לעיראק או סוריה. הדבר השלישי הוא פשוט לא לאפשר להם זמן חופשי", הסביר איתן.

במפגש השתתף גם חבר הכנסת לשעבר מיכאל קליינר, שעמד בעבר בראש 'מפלגת החירות' בישראל שעודדה הגירה של ערביי ישראל למדינות ערב.

גם קליינר נדרש לסוגיית ההגירה המוסלמית לאירופה והציע את הפתרון שלו לנושא. "אל תנסו להרוג אלף יתושים, פשוט תייבשו את הביצה. על אוסטריה להילחם בטרור מהמקור שלו, במקום לנסות ולהתמודד עם מחבלים בודדים ואיסלאמיסטים על בסיס כל מקרה לגופו".

הוא הוסיף גם כי "הגירה חייבת להיות מאוזנת. אם נוצר מצב בו ישנה הגירה המונית מאזורים כמו המזרח התיכון או מדינות צפון אפריקה, זה יגרום לאירועים כפי שראינו ערב השנה החדשה בקלן שבגרמניה". כזכור, באותו אירוע התלוננו נשים גרמניות על הטרדות מיניות מצד מהגרים במרכז העיר.

ההזמנה של איתן וקליינר הגיעה לאחר שמפלגת החירות האוסטרית מנסה בשנים האחרונות ליצור קשרים קרובים ולשתף פעולה עם חלק ממפלגות הימין בישראל. במהלך הביקור גם אמורים איתן וקליינר לקחת חלק בטקס לזכר נרצחי השואה.