תכנית מתקן טיהור השפכים ליד עופרה תופקד למרות עמדותיהם המשפטיות של ארגוני השמאל ולאחר מה שנראה כסחבת ארוכה בפרשה. סגן שר הביטחון, ח"כ הרב אלי בן דהן, מספר בראיון לערוץ 7 על המהלכים שקדמו להחלטה והמקלות שהיו מי שהתאמצו להניח בגלגלי התכנית הזו.
"המתקן הוקם לפני תשע שנים שבמהלכן, בגלל עתירות שונות של ארגוני שמאל, המינהל לא קידם את הפעלת המט"ש למרות שהוא היה מוכן", מספר הרב בן דהן, "במשבר המים האחרון ביררתי מה קורה עם פרויקטים שנעשו, ולמה לא ניתן להשמיש אותם, והתברר לי שמט"ש עופרה מוכן להפעלה ורק בגלל פעילות ארגוני השמאל הוא לא מופעל".
הרב בן דהן מדגיש בדבריו כי המתקן נועד לשרת את שתי האוכלוסיות, היהודית והערבית, שבאזור, ולהפוך בסופו שלד בר הוא אמור לשמש גם את היהודים וגם את הערבים ולהפוך מי שפכים למים שפירים שייועדו לחקלאות וממילא מים שיועדו לחקלאות יוכלו לשמש לשתייה.
"למרות העובדה הזו עדיין נעמדו ארגוני השמאל על רגליהם האחוריות וניסו למנוע את פעילות המט"ש. נוח היה להם שימשיכו שפכי הישובים הערבים יזרמו בוואדיות, שלא יהיה פתרון למים ובלבד שלא תתחזק ההתיישבות ביהודה ושומרון. זו ממש מידת סדום של 'גם לי גם לך לא יהיה'".
"אני שמח שבעקבות אותו משבר מים כינסתי כמה ישיבות עם המנהל והמתפ"ש ולחצתי עליהם לקדם את הפעלת המט"ש. עכשיו, אחרי שנדחו ההתנגדויות, התכנית הוגשה להפקדה ואני מקווה שתוך חודשיים שלושה המט"ש יופעל ותבוא רווחת מים גדולה לאזור כולו ותימנע זרימת השפכים מהישובים הערבים באזור ותהיה בכך הכנה לקיץ הבא, שגם אם יהיה משבר מים תהיה לנו כאן כמות מים נוספת לאזור כולו", אומר הרב בן דהן.
כעת, לאחר שישים הימים המוקדשים לפרסום התכנית, יוכל המתקן להתחיל בפעילות.
