אבו מאזן
אבו מאזןצילום: רויטרס

משלחת של הליגה הערבית נועדה לפני ימים אחדים ברמאללה עם אבו מאזן, יו"ר הרש"פ, וניסתה ללחוץ עליו למנות לו יורש, כך עולה מדיווחים בתקשורת הערבית המתורגמים בידי חוקרי מכון ממר"י.

על פי הדיווחים במשלחת המדוברת היו חברים מזכ"ל הליגה הערבית, אחמד אבו אל ריט ושני קודמיו בתפקיד, עמרו מוסא וניבל אל ערבי. השלושה הגיעו לרמאללה בתואנה של השתתפות בחנוכת מוזיאון ערפאת החדש, אך כאמור מגמתם הייתה הפעלת לחץ על אבו מאזן למינוי יורש וכן לאפשר למוחמד דחלן לחזור לזירה הפוליטית ולהפסיק את רדיפתו ורדיפת אנשיו, רדיפה הנמשכת מאז סולק דחלן מהפתח' בשנת 2011.

על פי דיווח ביומון המצרי העצמאי האסלאמי אל-מצריון אבו אל-ר'יט הציע לעבאס שלושה מועמדים כיורשיו: נאצר אל-קדוה, לשעבר שר החוץ ואחיינו של ערפאת; מרואן ברגותי, בכיר בתנועת פת"ח המרצה עונש מאסר בישראל לאחר שהורשע באחריות לביצוע מעשי טרור בהם נרצחו ונפצעו ישראלים רבים, ומוחמד דחלאן ראש הביטחון המסכל בעזה לשעבר.

על פי היומון הלחץ שמפעילות מדינות ערב על אבו מאזן למינוי יורש נובע מהחשש כי במקרה של העלמות פתאומית של עבאס מהזירה הפוליטית, ללא מינוי יורש, עלול להחליפו בכיר חמאס עזיז דויכ, יו"ר המועצה המחוקקת, מה שיאפשר דריסת רגל לתנועת החמאס בשלטון הרש"פ.

כאמור, על פי התקשורת הערבית אבו מאזן סירב ללחצים שהופעלו עליו, גם אחרי שקיבל איומים לפיהם אם לא ייעתר לדרישה יוטלו עליו סנקציות ושלטונו יאבד לגיטימיות בעולם הערבי. אבו מאזן טען בתוקף שאינו מוכן לקבל התערבות של מדינות ערב בענייני הפלסטינים.