נתניהו עם ראש ממשלת פולין
נתניהו עם ראש ממשלת פוליןצילום: קובי גדעון, לעמ

ישראל ופולין קיימו הבוקר מפגש ממשלות בירושלים (G2G) בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו וראשת ממשלת פולין.

במסגרת המפגש נחתם הסכם בדבר שיתוף פעולה בתחום הביטוח הסוציאלי והסדר מנהלי ליישום ההסכם בדבר ביטחון סוציאלי.

בלשכת נתניהו מציינים כי זהו מפגש הממשלות השלישי להעמקת היחסים הבילטרליים. במסגרת המפגש נידונו וחוזקו שיתופי הפעולה בתחומי הכלכלה, ביטחון, המדע והטכנולוגיה, הגנת סייבר, תשתיות ואנרגיה, חינוך ותרבות.

נתניהו אמר לאורחת, "העם היהודי והעם הפולני חולקים היסטוריה בת אלף שנים, היסטוריה שידעה עליות ומורדות והגיעה לנקודת שפל במאה הקודמת עם השמדתם של שלושה מיליון יהודים פולנים בידי הנאצים. גם פולין סבלה סבל נוראי בתקופת המלחמה.

ההיסטוריה של ישראל המודרנית ופולין המודרנית בשבעים השנים האחרונות היא היסטוריה מלאת תקווה וחיוניות אדירה. סיפור עלייתן של שתי הדמוקרטיות המודרניות הללו שנהנות מכלכלות חופשיות ושחיים בהן עמים חזקים הוא סיפור של תקווה המשמש השראה לעולם כולו".

נתניהו ציין כי ביקר בפולין מספר פעמים ב-30 השנים האחרונות, "מביקור לביקור אני רואה את השינויים הגדולים שמתחוללים במדינתך. פולין היא אחת המדינות החשובות באירופה והיא מתפתחת בהיבטים רבים בצורה מהירה יותר מרוב מדינות אירופה. אנו מעריכים זאת, משום שב-30 השנים הללו, גם ישראל עברה שינויים גדולים, התפתחה באופן מואץ והפכה להיות אחת המדינות שמעלות על נס חדשנות, יזמות וטכנולוגיה, והיא אחת המדינות המובילות בעולם בתחומים אלה. וכעת, עלינו לאחד כוחות, ואת זאת אנו עושים".

"פולין נקטה עמדה נחרצת מול האנטישמיות המתחדשת בחלקים של אירופה ואני מודה לכם על כך. אנו יודעים גם שפולין נקטה עמדה חשובה מול תגובת הנגד האוטומטית לציונות ומול החלטות אנטי-ישראליות בפורומים בין-לאומיים. זה חשוב גם כן.

אנו רואים שינויים בעולם. בכל היבשות מחבקים את ישראל. למרות זאת, אנו מעריכים את העובדה שעד ששינוי זה יגיע לכל הפורומים הבין-לאומיים, פולין נוקטת בהם עמדה נחרצת ומצדדת באמת, שבמקרה הזה אומר שהיא מצדדת בישראל".