
האם הספורט הישראלי יושבת בקרוב? אם לא יהיה שינוי והתערבות של הרגע האחרון נראה שלשם נושבות הרוחות כשהודעה ממשטרת ישראל שהגיעה לקבוצות הספורט השונות בליגת העל שבכדורגל ובליגת העל שבכדורסל מדברת על עליית מחירי אבטחת המשחקים, כזו שתפגע ראשית בקבוצות הגדולות ובהמשך אף יינזקו ממנה יתר הקבוצות.
בהודעה שהעבירה משטרת ישראל לאחרונה לקבוצות הספורט השונות בליגת העל בכדורגל ובכדורסל נכתב כי החל מה-1 בינואר יעלו עלויות השוטרים במגרשים ב-21 אחוזים, עלייה גדולה באופן יחסי.
בהודעה שיצאה מטעם מחלקת הכספים במשטרה נכתב כי "תקנות המשטרה שהוגדרו על ידי שר המשטרה מסדירות את מרכיבי התעריף ועלויות מותרות לגביה, לפיהן המבקש העסקתו של שוטר באירוע ישלם מראש לתקציב משטרת ישראל באמצעות חשב משטרת ישראל את התשלום שנקבע לכיסוי שכר השוטרים וניכוי הוצאות המשטרה בהעסקת השוטר באירוע שהמפקח הכללי יקבע שהן דרושות".
עוד נכתב בהודעת המשטרה כי "השר הממונה קבע כי התעריפים יבטאו את עלות שכרם של המועסקים בפועל בשכר, ויעודכנו מזמן לזמן. התעריפים הנגבים כיום עודכנו לאחרונה בשנת 2011. במהלך התקופה שחלפה חל שינוי של ממש בשכר השוטרים והתעריפים אינם מבטאים באופן הולם את שכר השוטרים המועסקים".
אם עד היום התלוננו קבוצות ספורט רבות על עלויות מוגזמות באבטחת המשחקים, כעת לאחר הודעת המשטרה נראה כי העלות הגבוהה תמנע מהספורט הישראלי את המשך התחרויות והמשחקים.
במשטרת ישראל אמרו כי "לאחר בחינת השינויים בשכר הוחלט להעלות את התעריף בשיעור של כ-21 אחוזים המבטא את העלייה בשכר הממוצע במשק לתקופה זו. זאת על אף ששכר השוטרים עלה באותה תקופה בשיעור גבוה בהרבה".
מדובר בעליה ראשונה בעלות האבטחה מזה 5 שנים, ומי שיינזק בצורה דרסטית יהיו בעלי הקבוצות הגדולות, במשחקיהן נדרשת אבטחה רבה יותר של כוח אדם. דבר זה עשוי להביא להגבלת מספר האוהדים במגרשים ובאולמות הכדורסל, כשרק התערבות של שרי הממשלה, האוצר והספורט היא זו שתביא אולי להרגעת הרוחות.
כעת נדרשת התערבות של המנהלת, הן של ליגת העל בכדורגל והן של זו מענף הכדורסל, כשנראה כי כרגע אף אחת לא תעשה צעד בנושא.
הספורט הישראלי בסכנה?