
יושבת ראש סיעת הבית היהודי, חברת הכנסת שולי מועלם-רפאלי, הגיבה הערב (ראשון) על הטענות נגד חבר כנסת מכהן בסיעתה בגין הטרדות מיניות.
בראיון לגלי צה''ל אמרה מועלם כי עד לשעה זו לא הצליחו להגיע לאף מתלוננת. "פנו אליי בעניינו של אותו חבר כנסת ואמרו לי שישנן שמועות. אני אמרתי את הדבר הפשוט הבא - 'אני על סמך שמועות לא יכולה לעשות כלום'.
"אני חושבת שהבדיקה נעשית בפורום שמורכב חלק מחברי פורום 'תקנה'. למיטב ידיעתי עד שעות הצהריים היום הם לא הצליחו לראות או לקבל שום תלונה באופן ישיר", סיפרה.
ביום חמישי האחרון הגיב ח"כ בצלאל סמוטריץ' לפרשה, ואמר: "מכיר את חבריי, מתקשה להאמין שעשה דבר כזה. כשיתבררו דברים, נתכנס ונחליט. כמובן שלא נעשה הנחות לאיש".
כזכור, בשבועות אחרונות הגיעו לרבנים בציונות הדתית עדויות אודות חבר כנסת ממפלגת הבית היהודי שפגע בנשים שעבדו עמו לאורך השנים. מדובר בעדויות של מספר נשים על אירועים שהתרחשו בתקופות שונות, אולם עד כה אף אחת מן הנשים אינה מוכנה להתלונן נגד חבר הכנסת.
שר החינוך נפתלי בנט, יו"ר המפלגה, שוחח עם חבר הכנסת ושמע ממנו הכחשה גורפת של הטענות נגדו. בהודעת המפלגה משבוע שעבר נאמר, "עם הגעת הנושא לפתחו, יו"ר התנועה השר בנט שוחח עם הח"כ הנדון שהכחיש את הדברים באופן מוחלט".
עוד נאמר כי "השר בנט קורא לכל מי שחשה פגיעה, תמיד, ומכל אדם בכל תפקיד לגשת ולהתלונן לרשויות החוק".