
תושבי שכונת נתיב האבות שבגוש עציון המיועדת לפינוי, לאחר שכמו עמונה לא נכללה בסיכומים הקואליציוניים לגבי חוק ההסדרה שלחו מכתב דחוף ליו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט בו הם דורשים שלא יסכים לחוק שיביא להרס בתיהם.
התושבים כותבים לשר בנט כי מדובר ב"הרס מיותר בשל חשש לבנייה בשטח קטן ביותר שכלל אין לו דורשים".
"אנחנו דורשים ממך לא להפקיר אותנו. לא להפקיר את נתיב האבות אנחנו דורשים הסדרה היום. אנחנו דורשים הבהרה ברורה שבתי השכונה לא יהרסו. אנחנו בטוחים שכפי שהצלחת להביא לחקיקה של החוק - בידך להבטיח את מניעת ההרס", כתבו התושבים במכתבם ליו"ר הבית היהודי.
לקריאת המכתב המלא לחצו כאן
שכונת נתיב האבות שהוקמה בשנת 2001 לאחר מספר פיגועי ירי ורצח יהודים שהתרחשו על ציר 60, ולאחר שנעשו ניסיונות של ערבים להקים באיזור חוות חקלאיות.
בימים אלה עומדת ההחלטה להרוס גם את אתר ההנצחה לגיבורים סא"ל עמנואל מורנו וסגן עזרא אשר ז"ל ובהמשך גם את 17 בתי השכונה.
מוקדם יותר, דווקא הביע השר נפתלי בנט שביעות רצון גדולה מהסיכומים שהושגו בקואליציה לגבי חוק ההסדרה במתכונתו החדשה.
"אם החוק אכן יעבור, אפשר לומר כי מהפך 77 התרחש היום שוב, כי היום המחנה הלאומי חזר לשלוט. זה יום היסטורי", הבהיר בנט.
הוא הוסיף, "היום כנסת ישראל עברה ממסלול של הקמת מדינה פלסטינית למסלול של ריבונות ביהודה ושומרון, ושלא יהיה לכם ספק: חוק ההסדרה הוא חוד החנית של החלת הריבונות".
" אני רוצה לברך את ראש הממשלה שנרתם בכל כוחו בימים האחרונים לפתור את הסוגיה לא היינו יכולים לעשות את זה בלעדיו", סיכם בנט.
