השר אורי אריאל הגיע הערב (רביעי) לשכונת נתיב האבות, וביקר באנדרטה לזכר חללי צה''ל עמנואל מורנו ועזרא אשר הי"ד.
"אנחנו פה כדי לומר - במותם ציוו לנו את החיים - את ההתיישבות, הילדים והחברים שלנו בנתיב האבות שבאו להתיישב בארץ ישראל. רק חבורה אומללה כמו 'שלום עכשיו', יכולה לדחות את הבקשה לדחיית ההריסה של האנדרטה לזכר הגיבורים הללו, שהלכו ועשו את פעילותם למען כולנו", הבהיר השר.
לדבריו, "אנחנו פועלים עם משרד הביטחון כדי למצוא פיתרון שיאפשר את העניין וכמובן אנחנו דואגים למשפחות שגרות ביישוב כאן ועינינו נשואות אליהם - ואנחנו איתן. נמשיך ללוות אותן - ואנחנו מתפללים, 'השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה'".
הוא התייחס גם לחוק ההסדרה והבהיר, "אנחנו ממשיכים לקדם את חוק ההסדרה, ויחד עם היועץ המשפטי לממשלה ושרת המשפטים אנחנו ממשיכים לקדם דברים חשובים עבור ההתיישבות ביהודה ושומרון".
