הצעירים החרדים
הצעירים החרדיםצילום: אליעזר ליאני, משרד הביטחון ודובר צה"ל

45 בני נוער מהמגזר החרדי השתתפו השבוע בגיבוש ייחודי ראשון מסוגו למסלול "חרדים לצנחנים".

המועמדים לשירות הביטחון עברו יומיים של הכנה לגיבוש אשר כללו סדנאות, הכנה מנטאלית ורוחנית, שיעורי קרב מגע ומורשת קרב ביישוב בית מאיר. לאחר מכן, התייצבו החניכים בבסיס ההכשרה של חטיבת הצנחנים כדי לעבור גיבוש לחטיבה.

בני הנוער פגשו מפקדים מחטיבת הצנחנים בסדיר ובמילואים, רבנים המקדמים את ערך השירות בצה"ל וחרדים ששירתו בעבר בחטיבת הצנחנים ונבחנו על המוכנות הפיזית, המנטלית ובעיקר המוטיבציה שלהם להתגייס לחטיבה.

ב-19 בדצמבר 2016, עתידים המועמדים לשירות הביטחון להתגייס לחטיבת הצנחנים למסלול שיכלול ארבעה חודשי טירונות וארבעה חודשי אימון מתקדם בהם יעברו הכשרות שונות על נשק, לחימה וכושר קרבי. בסיום המסלול תוענק להם הכומתה האדומה.

שר הביטחון, אביגדור ליברמן: ״שילוב בני נוער מהמגזר החרדי בצה״ל הוא לא רק נדבך חשוב בחיזוק המגמה לשילוב המגזר באוכלוסייה הכללית והגברת תרומתם לחברה, אלא נדבך חשוב בחוסנה ובאחדותה של החברה הישראלית. הגיבוש הראשון של מסלול חרדים לצנחנים הוא אבן דרך נוספת, המצטרפת לשירות של מאות חרדים בסדיר ובמילואים בגדוד נצח יהודה, במסלולי שח״ר ובמסלולים נוספים בחילות השונים''.

ליברמן הבהיר כי משרד הביטחון משקיע וימשיך להשקיע מאמצים רבים על מנת שהיקף המתגייסים מהמגזר החרדי יגדל, תוך שמירה על כבודם ואמונתם.

''הצלחת הגיבוש היא התשובה הטובה ביותר לאותם מתנגדי גיוס המנסים להלך אימים על אלו שרוצים לתרום למדינה על ידי שירות משמעותי בצה״ל ובהגנה על המדינה ואנו נמשיך לפעול ככל יכולתנו לחיזוקם של המתגייסים ולחיזוק המגמה״, הוסיף השר.

אודי דרור, ראש החטיבה לגיוס באגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון: ״הגיבוש המוצלח מהווה חלק ממהלך רחב היקף שמוביל האגף יחד עם צה״ל להגדלת מספר בני הנוער החרדים המתגייסים לשירות. התחלנו השבוע פרק נוסף בתהליך הדרגתי היסטורי בו מספר החיילים החרדים הלוחמים המתגייסים לצה״ל ילך ויגדל, זוהי משימה לאומית חברתית חשובה שתתרום לחברה הישראלית״

סא״ל יואב ברונר, מפקד בסיס האימונים החטיבתי: ״אני שמח וגאה לסכם את הגיבוש הראשון למתגייסים חרדים. בחודשים האחרונים נעשו התאמות והושקעה עבודה רבה על מנת לאפשר את אורח חייהם של המתגייסים החרדים. אני חושב שהפלוגה זו תוסיף רבות לבסיס האימונים ולחטיבה בכלל ואנחנו נרגשים ושמחים לקבל אותם בעוד כשבועיים״.

צוריאל פילץ, מתאם הפעילות למגזר החרדי באגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון, סיפר כי "במהלך הגיבוש קיבלו בני הנוער מגוון דוגמאות הממחישות כיצד ניתן לבצע שירות משמעותי בצה"ל מבלי לפגוע באורח החיים החרדי, ואף לחזק את האמונה. אנחנו משוכנעים שבעקבות ההצלחה של הגיבוש הראשון, בני הנוער יגיעו רבים לגיבושים הבאים"

צילום: אליעזר ליאני, משרד הביטחון ודובר צה"ל