
הנהגת הישוב עמונה, המיועד להריסה בידי שופטי בג"ץ, נועדה אמש (מוצאי שבת) בבית הרב חיים דרוקמן במרכז שפירא עם שרי הבית היהודי נפתלי בנט ואיילת שקד וחבר הכנסת בצלאל סמוטריץ'.
לערוץ 7 נודע כי בבית הרב שטחו אנשי הבית היהודי את כל האפשרויות הרלוונטיות שעומדות בפני המשפחות המתגוררות בעמונה.
בין השאר הוצע למשפחות ליישם את מתווה "נכסי נפקדים" בגירסאות השונות. בנוסף הוסבר לתושבים הרציונל מאחורי המתווה, חוק ההסדרה והמגבלות עליו מחשש לפגיעה בהתיישבות כולה ביו"ש בזירה הבינלאומית.
אנשי הבית היהודי מצידם ביקשו בפגישה זו לשים סוף לנתק בן החודשיים שהיה עם ההנהגה ובסך הכל אומר לערוץ 7 גורם בכיר שהיה מעורב בפגישה כי זו התקיימה באווירה טובה חרף ההרס הקרוב.
בתוך כך המדינה צפויה להגיש לבג"ץ בקשה לדחות את פינוי עמונה בחודש ימים, על מנת להשלים את ההיערכות להכשרת אתר זמני לתושבים לתקופה של שמונה חודשים. טרם התקבלה בפרקליטות המדינה בקשה רשמית מטעם המדינה לדחות את הפינוי, שנועד להתבצע עד 25 בדצמבר.
יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, התייחס אתמול במסגרת "שבתרבות" במבשרת ציון לנושא עמונה וחוק ההסדרה ואמר כי "נמצא מתווה אלטרנטיבי שיאפשר לקבל את עמדת הממשלה בעניין עמונה, ועד אז לא נגיש את החוק להצבעה לקריאה שנייה ושלישית". ביטן הוסיף כי "אם היועץ המשפטי לממשלה לא יגן על חוק ההסדרה בבג"ץ, ייעשה שימוש בעורכי דין פרטיים, מאלו שצידדו בחוק בוועדות הכנסת".
ביום חמישי פירסם המנהל האזרחי הודעה על הפקדת תוכנית לבניית אתר מגורים זמני לתושבי עמונה על ארבע חלקות המוגדרות כאדמות מדינה - שלוש מהן מצפון לעפרה ואחת מדרום־מזרח לה. אם לא יוגשו התנגדויות לתוכנית תוכל המדינה להתחיל כבר השבוע בעבודות להכשרת האתר.
