
בארגון 'לך ירושלים' העוקב אחר מהלכי אכיפת החוק במזרח הבירה מציינים כי המרכז אליו פשטה המשטרה מזוהה עם הרשות הפלשתינית, מטרתו היא שימור ההחזקה הערבית בקרקעות במזרח ירושלים והוא ממוקם בסמוך לשער הפרחים.
ראש הארגון, מאור צמח, מציין כי קודם לפשיטה נערך במקום אירוע גדול של בני נוער בסימן "ירושלים בעוד 30 שנה". כמו כן הוא מספר כי לפני כשבוע נערך טקס חתימה על הסכם שיתוף פעולה בין המרכז לאגודת ספורט במזרח ירושלים בנוכחות השר לענייני ירושלים ברש"פ. במהלך הטקס נאמר כי "ברוג' אל-לקלק מחזק את אחיזתנו בירושלים".
אירוע זה של פשיטה על מרכז המשמש לפעילות פלשתינית חתרנית מגיע בהמשך לסדרת פעולות אכיפה שביצעה המשטרה במזרח ירושלים. על שניים מהאירועים דיווח צמח בראיון ליומן ערוץ 7:
אירוע נוסף שגם הוא התרחש ביום חמישי האחרון הוא פשיטה משטרתית על כלי תקשורת ערבי במזרח העיר, "ביום חמישי האחרון הוצא צו בית משפט נגד כלי תקשורת במזרח ירושלים בטענה שהוא משרת את החזית הדמוקרטית. נתפסו שם חומרי הסתה, נעצר שם אדם – לטענת הפלשתינים מדובר באיש תקשורת, נלקחו מחשבים וחומרים שיסייעו לחקר ההסתה במזרח ירושלים".
