ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הגיע הבוקר (חמישי) לעמונה לאחר הלילה בו החליטו התושבים לסרב להצעת המדינה.
בשיחה עם ערוץ 7 מבהיר סמוטריץ' שחשב שההחלטה צריכה להיות אחרת, חשבנו שנכון לקבל את ההסכם, שהוא פותח פתח של תקווה, אבל אנחנו מאוד מכבדים את ההחלטה של עמונה, החשש היה שבג"ץ יתקע את המתווה של נכסי הנפקדים".
סמוטריץ' מבהיר כי הוא עומד מאחורי זכותם של התושבים להתנגד לפינוי, "אנחנו עומדים מאחורי הזכות שלהם למחות נגד העוול שנגרם להם".
לדברי סמוטריץ', החשש של תושבי עמונה מובן, "יש חשש לא מבוטל שבג"ץ ירשה לעצמו להתערב במתווה הזה ויעכב אותו והמשמעות היא שאנשי עמונה יצטרכו לעבור פעמיים. אני מבין את התושבים שחששו שבסוף ילקו בכפליים".
בהתייחסו לפרשת ניסן סלומינסקי אמר סמוטריץ', "הטרדות מיניות זה נגע שצריך לבער אותו בנחישות. אני שמח על הבדיקה שנעשתה בידי אנשים שלמרבה הצער יש להם ניסיון בדבר הזה ואני עומד ואעמוד במאה אחוז מאחורי המסקנות".

