יעלון במכינת אלישע
יעלון במכינת אלישעצילום: מכינת אלישע

שר הביטחון לשעבר, משה יעלון, ביקר במכינה הקדם צבאית אלישע בישוב נווה צוף.

יעלון נפגש עם ראש המכינה, הרב יצחק נסים ועם מנכ"ל המכינה, יוני קונפורטי, ולאחר מכן העביר שיחה לתלמידי המכינה, בה דיבר על עשייה למען המדינה ועל לקיחת אחריות. בנוסף, סיפר על פועלו למען החברה במסגרת עשייתו הציבורית במהלך חייו.

יעלון דיבר גם על התדרדרות הפוליטיקה של היום וכן על חוסר במנהיגים שלוקחים אחריות. יעלון ענה לשאלות מהקהל בנושא הלוחם אלאור עזריה והדגיש כי הוא לא מתחרט על תגובתו בנושא. את פרישתו מהממשלה הסביר בכך שהיא הידרדרה למחוזות קיצונים.

"הטרור לא התחיל ב-1967 ולא בכיבוש או בקשקוש כזה או אחר", הבהיר יעלון ועל הפלסטינים אמר, "האתוס שלהם הוא הרס ומוות שלנו הוא בניה וחיים". בנושא גיוס בנות ציין כי "צריך לאפשר לגייס בנות אך להתחשב ברגישויות של מגזרים אחרים".

יעלון ביקש מהתלמידים כי בכל צומת בחייהם הם יבחרו בטובת הכלל והמדינה ושהאינטרס האישי לא יהיה שיקול, הוא סיים בברכה כי בקרוב יהיו במכינה בתי קבע בהמשך למתן תוקף לתב"ע של המכינה.

בסיום השיחה העניק ראש המכינה ליעלון תעודת הוקרה על פועלו למען המכינה ועל אישור התב"ע שניתן לה.