מילואימניקים מבקשים לסייע לסורים

בזמן שמלחמת האזרחים בסוריה מתדרדרת והופכת לטבח באזרחים, כתב סגן אלוף במילואים ארז אשל פוסט בו הוא קורא ללוחמים נוספים להתייצב מול ראש הממשלה בבקשה לאפשר להם לצאת להילחם.

"אדוני ראש הממשלה, אנחנו נכונים לצאת למלחמה, עכשיו, בסוריה, נכונים להרוג ולהיהרג, על מנת להפסיק טבח של אנשים, נשים וטף הנעשה שם עכשיו, רצח ללא חמלה המבוצע על ידי רשעים ומרושעים תחת הנהגת אסד", כתב אשל בפוסט.

פרשני "לפני כולם", שמעון ריקלין ודניאלה וייס, תקפו את היוזמה. ריקלין כינה זאת כשל מוסרי ויצא נגד השימוש במילה שואה: "בסוריה לא מתרחשת שואה. שואה הייתה פעם אחת בעולם, היא הייתה באירופה ועשו אותה לנו היהודים ולעוד כמה אנשים. מה שיש פה זו מלחמת אזרחים חמורה ביותר".

דניאלה וייס אמרה כי ההתחרשויות בסוריה הן אות אזהרה למי שציפה לחזון "מזרח תיכון חדש": "אנחנו חיים במציאות אכזרית ומוטב לשים לב למה שקורה מעבר לגבול".