רחבת הכותל והר הבית
רחבת הכותל והר הביתצילום: Zack Wajsgras, פלאש 90

בניגוד לעמדת רב הכותל, מזמינות ''נשות הכותל'' את ציבור הנשים בנר רביעי של חנוכה לעזרת הנשים של הכותל המערבי כדי לקיים שם טקס הדלקת נרות חנוכה.

"הצטרפו אלינו להדליק את אור השוויון", קוראת המודעה שהוצבה בדף הפייסבוק של הקבוצה. "ביום שלישי, 27.12-כ"ז כסלו, נר רביעי של חנוכה, נגיע לעזרת הנשים של הכותל המערבי ונקיים טקס הדלקת נרות".

לפני כחודש וחצי פנתה יו"ר ארגון ''נשות הכותל'', ענת הופמן, במכתב לרב הכותל שמואל רבינוביץ', וביקשה ממנו להקדים ולהיערך לחג החנוכה ולהציב חנוכייה בעזרת הנשים שברחבת הכותל, על מנת לאפשר קיום טקס הדלקת נרות חנוכה לנשים.

הופמן הסתמכה על הנחיית המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דינה זילבר, מהשנה שעברה, שקבעה כי יש למנוע הדרה ואפליית נשים בטקס הדלקת הנרות המתקיים בכותל.

במכתב ששיגרה אז עו"ד זילבר לרב הכותל, היא כתבה כי "מניעת השתתפותן של נשים בטקסים ממלכתיים אך מחמת היותן נשים הינה הפליה פסולה". עוד כתבה זילבר: "תופעת הדרת נשים במרחב הציבורי היא תופעה חמורה ופסולה הסותרת את עקרון השוויון... ועל כלל רשויות השלטון לפעול למיגורה של תופעה נפסדת זו".

לדברי יו"ר ''נשות הכותל'', למרות ההנחיה של המשנה ליועמ"ש נשים לא שותפו באופן ראוי בטקס הדלקת הנרות שהתקיים בשנה שעברה. רק פעם אחת, בנר הרביעי של חנוכה, נכחו שתי נשים – השרה גילה גמליאל וח"כ ציפי לבני – בטקס צדדי שהתקיים על מרפסת ישיבת האידרא. אולם, לא ניתן להן להדליק את הנרות או לומר את הברכה.