טקס הסיום
טקס הסיוםצילום: מוטי קרליץ, תיעוד מבצעי מד"א

קורס 'נאמני חיים', שנערך ל- 48 מתנדבים מיחידת הג'יפים של זק"א מחוז תל אביב, הסתיים השבוע.

היחידה ההתנדבותית שהוקמה כסיוע למשטרת ישראל בחילוץ והצלה ואיתור נעדרים תסייע לשפר את המענה הרפואי של מד"א במקרה של חוסר הכרה ודם לב ותהווה הכפלת כוח עם עוד 48 רכבי 4X4 שיכולים לסייע במקומות עם תנאי שטח קשים בכל אזור המרכז, מגלילות בצפון, ראשון לציון בדרום ופתח תקווה במזרח.

הקורס שהתקיים בתחנת משטרת מסובים נמשך 44 שעות ובסופו קיבל כל אחד מהמתנדבים ערכת "נאמן חיים" משופרת עם ציוד רפואי מתקדם להגשת טיפול רפואי.

בסיום הקורס נערך טקס מרגש בהשתתפות סמנכ"ל המבצעים במד"א גיל מושקוביץ שבירך את בוגרי הקורס והמשתתפים הדליקו יחד נרות חנוכה.

הרעיון העומד בבסיס המיזם הענק והחדשני שזכה לשם "נאמני חיים", הוא שכל אזרח שעבר בשלב כלשהו הכשרה בסיסית של כ-20 שעות בעזרה ראשונה, מסוגל לבצע פעולות החייאה בסיסיות בחולה שלקה בדם לב – ובכך להגביר את הסיכויים להציל את חייו. אולם, במטרה לצמצם עוד יותר את זמן ההגעה לחולה שלקה בדם לב ולהעמידו על הזמן הקצר ביותר, הוחלט לגייס לטובת הפרוייקט כל אזרח שמעוניין בכך שהינו מעל גיל 18 והוא בעל הכשרה בסיסית בעזרה ראשונה.

מערכת איתור מיוחדת של מד"א הפועלת באמצעות יישומון (אפליקציה) תאתר את כל נאמני החיים שנמצאים במרחק של דקות בודדות מהמקום בו דווח למוקד מד"א על חולה שנזקק להחייאה ותזניק אותם למקום במקביל להזנקת צוותי מגן דוד אדום ולהדרכה טלפונית הניתנת על ידי החובשים והפרמדיקים במוקדי מד"א – זאת עד להגעת איש צוות של מד"א למקום האירוע.

נחום קהלני, מפקד יחידת הג'יפים של זק"א מחוז תל אביב, ציין "אני שמח ומודה למד"א על הקורס המעשיר והמשמעותי. אנחנו כגופים שפועלים בשיתוף פעולה מתמיד נעבור את כל ההכשרות והקורסים ונעשה את הכול למען הקהילה והעם".

מנכ"ל מד"א, אלי בין, בירך אף הוא "אני מברך את יחידת הג'יפים של זק"א מחוז תל אביב על סיום הקורס ועל ההירתמות למשימה החשובה של הצלת חיים. כל אדם שמצטרף לפרויקט 'נאמן חיים' מהווה תוספת כוח משמעותית לפעילות מד"א ובוודאי כאשר מצטרפת קבוצה מובחרת כזו של אנשים שתוסיף לסיוע של מד"א בהגעה למקומות מורכבים מבחינת תנאי השטח. אין לי ספק כי הם יתרמו רבות למשימת הצלת החיים".

לפרויקט 'נאמני החיים' של מד"א נקראים להצטרף אזרחים בעלי הכשרה רפואית של לפחות 20 שעות (רופאים, אחים, פאראמדיקים, חובשים, חובשים צבאיים, מגישי עזרה ראשונה וכו') במטרה להעניק סיוע רפואי ראשוני לאירועים בקרבתם.