משפחת המחבל שנורה על ידי הלוחם אלאור אזריה בחברון, לאחר שביצע פיגוע דקירה, מאיימת לתבוע את צה"ל ואת אזריה בבית הדין הבינלאומי בהאג.
"נלך לבית הדין הבינלאומי ונדאג שהחייל הזה יישפט מול כל העולם", מסר דובר המשפחה לערוץ 10.
אזריה הורשע היום (רביעי) על ידי בית הדין הצבאי בקריה בהריגת המחבל במהלך הפיגוע בחברון לפני כשנה. פרקליטיו של אזריה כבר הודיעו כי יערערו על ההחלטה.
השופטים קבעו פה אחד כי לא הייתה הצדקה לירי ועדותו של אזריה הייתה לא אמינה. נזכיר כי הירי במחבל תועד על ידי תושב חברון המתנדב ב''בצלם''. השופטים קבעו כי כל הסרטונים שתיעדו את אירוע הירי היו קבילים ואף הכריעו כי גרסתו של אזריה היתה לא אמינה.
"מדובר בהכרעת דין קשה שדחתה את כל טענות ההגנה", אמר עורך הדין אילן כץ, המייצג את החייל אזריה, בתגובה להרשעה. "אנחנו נצטרך ללמוד את הכרעת הדין. אנחנו מכבדים את בית הדין הצבאי, ואת הביקורת שיש לנו נשמיע במקומות הנכונים. אנחנו מן הסתם נגיש ערעור. ביקשנו שהטיעונים לעונש יישמעו בזמן הקרוב ביותר כדי לא להפסיד זמן ולהגיש מיד את הערעור".
עורך הדין אייל בסרגליק המייצג גם הוא את אזריה, הוסיף: "הכרעת הדין קשה. ראינו את העוינות במהלך המשפט נגד אלאור והיא יושמה היום. אין כל ספק שזה יום מצער".
