
שר החקלאות אורי אריאל (הבית היהודי) התייחס הבוקר (ראשון) לדיון הצפוי בממשלה על פתיחת עסקים בשבת בתל אביב.
"השבת היא ערך יהודי ולאומי ומעוגנת בסטטוס קוו ההיסטורי, ולכן פגיעה בצביונה ללא הסכמה והידברות תהיה בכייה לדורות ואני אתנגד לה", אמר אריאל.
לדבריו, "ברור לכולם כי אישור ממשלתי לפתיחת עסקים בשבת, ואפילו מדובר בכמה עשרות בודדות, מהווה שינוי מדיניות עם השלכות על כלל החברה הישראלית".
"צריך להבין שפריצת הסטטוס קוו תהווה מדרון חלקלק שישפיע על כל הצדדים, כי אם יש הפרה מצד אחד, יעשו זאת בפעם הבאה מהצד השני", קבע אריאל.
השר אריאל הוסיף, "הפתרון שהממשלה צריכה להוביל הוא הארכת חופשת סוף השבוע לימי ראשון. על ידי כך, מרבית הויכוחים וקרבות השבת יהפכו ללא רלוונטיים. בכך אני מאמין ואת זה אקדם".
ראשי המפלגות החרדיות, השרים אריה דרעי (ש"ס) ויעקב ליצמן (יהדות התורה), וח"כ משה גפני פנו בימים האחרונים לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה שלא לאשר את חוק העזר העירוני המאפשר פתיחה של עסקים בשבת בתל אביב.
החוק, שדיון בו יתקיים היום (ראשון) בממשלה, מסדיר את פתיחתם של כמות מוגבלת של מרכולים ופיצוציות ביום המנוחה.
