ח"כ אורן חזן
ח"כ אורן חזןצילום: אלירן אהרון

ממלא מקום יו"ר הקואליציה, ח"כ אורן חזן (הליכוד), לא מתרשם ממה שפורסם עד כה סביב חקירת ראש הממשלה בנימין נתניהו ומו''ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס.

"מי פה בבית הזה לא רקם דילים עם עיתונאים, עם כתבים, עם תחקירנים. יש בתוך כנסת ישראל חפרפרות של ממש, חפרפרות של התקשורת שהולכות ומוליכות שולל את עמיתיהן חברי הכנסת וחברות הכנסת", אמר חזן לערוץ 7.

לדבריו פוליטיקאים שומרים על קשרים עם אנשי תקשורת, ''השאלה היא באיזו רמה. מה שנראה לי ואני אומר לך מהלב שיכול להיות שהסיפור הזה ינפץ את המיתוס שאומר שככל שאתה מושמץ יותר בתקשורת ככה הציבור יותר אוהב אותך כי לפעמים לא כל דבר שרואים מכאן רואים משם והמציאות הזאת קצת משתנה היום".

חזן מציין כי כל הפוליטיקאים שלא הפסיקו להתראיין על חקירת נתניהו, סתמו את הפה כשמדובר בנוני מוזס, "פתאום ברגע שיש צד נוסף למטבע והצד הזה הוא חלק מכובד בתקשורת, פתאום פוליטיקאים רבים סתמו את הפה, מלאו פיהם מים, הפסיקו לדבר והפסיקו לבקר.

"נוצר מין מאזן אימה בין הפוליטיקה לתקשורת שהיום גורם לאנשים לא להתבטא. עצוב שככה הדבר, אם יש לך מה לומר תגיד אותו גם אם תשלם עליו מחיר".

לדבריו, מגוחך לחשוב שנתניהו זקוק לנוני מוזס וידיעות אחרונות, "שמעתי ואני מייעץ לראש הממשלה שהיה במקום טוב ונמצא במקום טוב - ההכפשות שהתקשורת יצרה סביבו רק חיזקו את מעמדו וחיזקו את מעמדה של תנועת הליכוד ואני לא רואה שום אינטרס אחר לבוא ולנסות לייצר משהו מאחורי הגב, מאחורי הקלעים.

"המציאות הובילה לכך שראש הממשלה נתניהו נבחר עם שלושים מנדטים למרות העיתון ידיעות אחרונות שהתייצב נגדו", מזכיר ח''כ חזן.