מאות בני אדם השתתפו (שישי) בהלווית הזמר מאיר בנאי שנערכת בבית העלמין גבעת שאול בהר המנוחות שבירושלים.
בנאי, מגדולי המוסיקאים והיוצרים בישראל, חלה בתקופה האחרונה בסרטן ואמש נפטר בגיל 55 כשהוא מוקף בבני משפחתו, בהם הוריו, אחיו ושני ילדיו.
בהלוויה השתתפו רבים מעמיתיו של בנאי לעולם המוסיקה והתרבות, ביניהם אביב גפן, ברי סחרוף, שלומי שבת, מרגלית צנעני, צופית גרנט ועוד.

גברי בנאי, דודו של מאיר, אמר לערוץ 7 כי זה ''יום עצוב לכולנו. אני בשוק למרות שהיינו מוכנים. בחור צעיר ומכושר. זה כואב". בדברי ההספד אמר גברי: "היינו מוכנים לזה, אבל כל כך חבל. הוא היה כל כך צעיר וכל כך מוכשר. מה יש עוד להגיד? עצוב לי מאוד".
אביב גפן אמר בהלוויה: "מאיר הפך בשנים האחרונות כמו לאחי. זו אבידה גדולה למוסיקה הישראלית".
קובי אוז אמר לערוץ 7 כי מאיר ז''ל ''השאיר לנו עומק תרבותי ורגשי. הוא היה מגדלור של מוסיקה מעולה. אני מודה לה' על קיומו של אלבום אחרי אלבום. מאיר אף פעם לא התפשר. יהי זכרו ברוך''.
המפיק ישראל אדם הוסיף "הפקתי לו את התקליט גשם. כמה שנים יפות של הרבה מופעים ביחד, נקרע לי הלב ועצוב לי מאוד. אהבתי אותו מאוד".
הזמר הראל מויאל אמר "קשה לדבר על זמר שהערצתי מאוד. איבדנו יוצר וזמר גדול ואני אמשיך לבצע את שיריו".
אחותו של מאיר, הקומיקאית אורנה בנאי, ספדה לו הלילה: "כמה נלחמת אחי, בכל הכח. כמה רצית, כמה האמנת, כמה קיווית, נאבקת, נאחזת. זהו, די, נגמר. תנוח אחי, זה נגמר".
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הביע צער על מותו ומסר, "אולי זה הקול שלו שמרטיט את הלב, אולי זו הכוונה בשירתו, אבל בכל פעם ששמעתי אותו שר - הזדהתי ונפשי נסחפה עם המנגינה למחוזות שרק מוסיקה יכולה להוביל אליהם. הייתי מזמזם את שיריו בליבי גם שעות אחרי סוף הניגון. אזכור אותך צעיר כפי שהיית, מסתיר חיוך מבוייש, משורר נפלא ומוסיקאי נדיר. תנחומיי למשפחת בנאי האהובים".
שרת המשפטים איילת שקד אמרה כי ''גל הפרידות הכואבות ממוסיקאים ויוצרים חשובים לא נפסק, לצערנו הרב. הפעם אנו נפרדים מיוצר ייחודי ואהוב במיוחד; מופנם, רגיש, צנוע, אך בשיריו המקסימים הצליח להרעיד מיתר בלבבות כולנו.
''לכמה משיריו היפים מובטחים חיי נצח. אנו מוחים דמעה על הענף שנגדע טרם זמנו מהאילן המפואר של משפחת בנאי", הוסיפה.














